Újraéledt a bulihangulat

Budapest. A záporvert nulladik nap után némileg megkönyörültek az égiek a Sziget Fesztiválra érkezőkön, tegnap délre a nap is kisütött az óbudai hajógyári szigeten, Európa legnagyobb összművészeti fesztiválján.

Budapest. A záporvert nulladik nap után némileg megkönyörültek az égiek a Sziget Fesztiválra érkezőkön, tegnap délre a nap is kisütött az óbudai hajógyári szigeten, Európa legnagyobb összművészeti fesztiválján. A tavaly itt hagyott bulihangulat lassan újraéledt, délután négy órakor már tekintélyes tömeg várta az ABBA-revivalt meglovagló Björn Again zenekart. Uhrin Benedek végre kiharcolta magának a nagyszínpadot, illetve inkább rajongói harcolták ki az öreg virágkertésznek a világsztárokkal egyenrangú bánásmódot, és egy 15 perces jelenést. Benedek bácsi bugyuta dalai főleg a jó humorérzékkel megáldott fiataloknak jönnek be, Shaggy viszont szinte mindenkinek. A világzenei nagyszínpad tegnap este igazi nagy öreget prezentált, a Buena Vista Social Clubból megismert Ibrahim Ferrert. A sziget infrastruktúrája már első látásra is fejlettebbnek tűnt a tavalyinál. Nemcsak a Nagyszínpad előtti részt és a programoknak helyet adó sátrak talaját fedték be, hanem a főbb útvonalakat is, összesen 10 ezer négyzetméternyi műanyag padlóval, így nem kell sártengertől tartani. Összesen 160 konténert állítottak fel, ezek között mosdó- és zuhanykabinok, WC-k, öltőző- és raktárhelyiségek, valamint távközlési célokra használatos elektronikai konténerek találhatóak. Az augusztus 6-ig tartó eseményre 3000 négyzetméternyi színpadot, és csaknem 40 ezer négyzetméternyi sátrat építettek fel; a sátrak közül a legkisebb 16 négyzetméteres, a legnagyobb, a Pörgés Party Aréna 2700 négyzetméteres. A fesztivál legnagyobb színpada, a 960 négyzetméteres Nagyszínpad három nap alatt épült fel, 400 lámpa, köztük 80 robotlámpa világítja meg a fellépőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?