Újra Tempus Art

Rozsnyó. Csütörtökön kezdődik az alternatív színházak nemzetközi fesztiválja, a Tempus Art második évfolyama.

Rozsnyó. Csütörtökön kezdődik az alternatív színházak nemzetközi fesztiválja, a Tempus Art második évfolyama. A helyi Actores színház és a budapesti Napszínház közös szervezésében zajló seregszemlét egy rendhagyó előadás nyitja meg: Shakespeare Macbeth című drámáját négynyelvű előadásban, szlovák, cseh, észt és magyar színészek közreműködésével láthatja a közönség, Csontos Róbert rendezésében. Szlovákiában ez lesz az első ilyen jellegű „nemzetközi bemutató”. A fesztivál versenyprogramjában tizenhat társulat mutatkozik be, Dániából, Franciaországból, Szlovéniából, Ausztriából, Lengyelországból, Magyarországról, Csehországból és természetesen Szlovákiából. Az öttagú nemzetközi zsűri a fesztivál legjobb produkciójáért, a legjobb rendezésért, a legjobb férfi és női alakításért ítél oda díjat, ezenkívül kiosztják a közönség díját is. Ezúttal sem hiányoznak majd a kísérőprogramok, mint például az egyes produkciókhoz kötődő beszélgetések, különböző szakmai előadások, kiállítások, koncertek. Akinek mindez nem elég, az moziba is mehet. A Tempuskino, azaz a fesztiválmozi Andrzej Wajda, Tengiz Abuladze és Wim Wenders egy-egy alkotását vetíti. Lesz tehát miből válogatnia a remélhetőleg nagy számú közönségnek. A nemzetközi seregszemle szeptember 15-ig tart Rozsnyón, ám ezzel nem fejeződik be: szeptember 17. és 19. között a budapesti Thália Színházban folytatódik a Tempus Art, a második, budapesti része azonban már nem verseny jellegű lesz. (e)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?