Otthonában lepné meg a zsolnaiakat a KFC

KFC.Ruzomberok

A komáromi KFC az idei bajnokságban még veretlen, a tabella második helyén álló zsolnaiak otthonába látogat a labdarúgó Niké Liga 9. fordulójában.

A két csapat legutóbb 2022 márciusában a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében találkozott egymással, akkor a zsolnaiak nyertek 2:1-re és a papírforma most is mellettük szól. A Žilina az idei szezonban a kupamérkőzéseket is beleszámítva 9 mérkőzéséből 7-et megnyert, és csupán két 0:0-s döntetlen rontja a mérlegüket a Trnava és a Podbrezová ellen idegenben. Ami pedig még ennél is többet elárulhat Michal Ščasný csapatáról, hogy a Slovan otthonából egy 5:0-s győzelemmel távoztak. A keret ráadásul a héten tovább erősödött. „Tudjuk, hogy a jelenleg legjobb formában lévő csapathoz látogatunk, akikhez nyáron visszatért Kaprálik, Ďuriš, Káčer, most pedig Pekarík is. Nagyon erősek, ők a mérkőzés esélyesei, de mi sem feltartott kézzel érkezünk majd meg. Természetesen nálunk a védekezésen lesz a hangsúly, és abból akarunk majd gyors kontrákat vezetni. Ma is ezen dolgoztunk, a srácoknak videón is megmutattuk, hogy miben erősek a zsolnaiak. Nagyon jók az átmenetekben, nagyon gyors játékosaik vannak, nem véletlen, hogy a Slovannak is ötöt tudtak rúgni. Jól fel kell készülnünk belőlük, és bízom benne, hogy most fognak először megbotlani” – beszélt az ellenfélről lapunknak Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője.

A Duna-partiak a bizonytalan kezdés után jó formába lendültek, hiszen a besztercebányai idegenbeli siker után egy hete ideiglenes otthonukban, Aranyosmaróton legyőzték a Trenčín csapatát is és a keddi, Ružomberok elleni pótolt mérkőzésen is nagyon közel voltak a pontszerzéshez. Ami pedig jó hír a komáromiak számára, hogy a hosszabb ideje sérüléssel küzdő Martin Šimkón kívül más hiányzó nincs, hiszen már Jakub Syl-vestr is teljes értékű edzésmunkát tud végezni, így ő, és minden bizonnyal a kisebb izomsérüléssel bajlódó Ganbold Ganbayar is bevethető lesz. „Bízom benne, hogy így már erősebbek leszünk valamivel, mint az utolsó meccsen, habár szerintem ott is jól teljesítettünk. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, úgy gondolom, hogy az én csapatom is jó formában van. Ezt megmutattuk az elmúlt hetekben, még a Ružomberok ellen is, még ha az eredmény végül nem is jól alakult. Bízom benne, hogy vasárnap is jó teljesítményt fogunk nyújtani – nyilatkozta csapatáról Radványi, akit az új érkezők helyzetéről is megkérdeztük. – Dominik Žák még Csehországban, a Karvina csapatában végigcsinálta a felkészülést és játszott is, így ő fizikailag a topon van, amit hétről hétre bizonyít is nálunk. Nikolas Špaleknek még van egy kis lemaradása, neki még dolgoznia kell az erőnlétén, így ő folyamatosan kap egyre több játékpercet. De hasonló a helyzet Branislav Slukával is, aki egyéni edzéseket végzett a nyáron és most olyan 50-60 perces játékosnak mondható. De örülök az ő és a többiek érkezésének is, így mindenképpen erősödtünk, nőtt a konkurencia a csapaton belül, úgyhogy bízom az egyre jobb eredményekben” – említette meg az utolsó igazolásokat a tréner.

A vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője Ochotnický lesz, a VAR-szobában pedig Kráľovičé lesz a döntő szó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?