Bajnokok Ligája – A Celticet fogadja az elmúlt idényben döntős Dortmund

Bajnokok Ligája – A Celticet fogadja az elmúlt idényben döntős Dortmund

Az elmúlt idényben döntős Borussia Dortmund a Celticet látja vendégül a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának keddi játéknapján.

A két együttes négy alkalommal találkozott ezt megelőzően, egyik összecsapást sem a közelmúltban rendezték: 1987-ben egy-egy meccset nyertek a felek, 1992-ben mindkét összecsapáson a Ruhr-vidékiek győztek. Jó formában várják a csapatok a mérkőzést: a vendég skótok március eleje óta veretlenek – a naptári évben egyedül a Hearts győzte le őket –, míg a Borussia a bő egy hete Stuttgartban elszenvedett vereséget leszámítva nem vesztett tétmeccset az idényben. Mindkét gárda magabiztos győzelemmel rajtolt az új lebonyolítású BL-ben: a dortmundiak Bruggében diadalmaskodtak 3–0-ra, a Celtic pedig saját közönsége előtt nyert 5–1-re a Slovan Bratislava ellen. 

A szlovák pontvadászatban éllovas pozsonyiaknak ezúttal sem lesz egyszerű dolguk, ugyanis a tavalyi győztes Manchester Cityt látják vendégül. A két klub első ízben találkozik, a manchesteri alakulat még veretlen az idényben. 

Kiélezett találkozót ígér a Paris Saint-Germain látogatása az Arsenalnál: a házigazda Ágyúsok április, a párizsiak május óta nem kaptak ki tétmérkőzésen. Az egymás elleni mérleg egyelőre az angol együttesnek kedvez: tétre menő összecsapáson három döntetlen mellett egy 1994-es londoni sikert rögzít a transfermarkt oldala. 

Ugyancsak kiemelt érdeklődésre tarthat számot a Bayer Leverkusen és az AC Milan első egymás elleni találkozója. Az ezúttal házigazda gyógyszergyáriak 4–0-ra ütötték ki idegenben a Feyenoordot, a milánói piros-feketék pedig hazai pályán hajtottak fejet a többek között Szoboszlai Dominik góljával 3–1-re diadalmaskodó Liverpool előtt. A német bajnoki címvédő Leverkusen ebben az idényben egyszer már kikapott – az elmúlt szezont összesen egy vereséggel zárta –, a Milan mérlege hét tétmérkőzésből három győzelem, két döntetlen és két vereség a szezonban. Két sikert a Liverpool elleni vereség óta gyűjtött be az olasz gárda.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?