Újabb portya a kincses szigeten

Budapest. Az időjósok büszkék lehetnek magukra: bejött a csapadék-prognosztika, bár szenzációra ezen a fronton szerencsére nem kell számítani. Sem a Duna áradása, sem pedig monszun-szerű esőzések nem fenyegetik a fesztivál programját, legalábbis nem annyira, mint a terroristák. A londoni reptéri riadó miatt ugyanis a pénteki nap két, talán legizgalmasabb fellépője, a Gomez zenekar és a Coldcut nem tudott eljutni Budapestre, és sokáig kérdéses volt a Radiohead-koncert sorsa is.

A tévén szocializálódó tinik bázisa a Megatánc pop színpadA szerző felvételeA szigetlakók ijedten nézegették a műsorfüzetet, további brit fellépők után kutatva, de végül a két említett zenekaron kívül mindenki „befutott”.

Koncertbeszámolókat és sztárnyilatkozatokat majd a legvégén olvashatnak, most következzék néhány furcsaság, különlegesség, azonosíthatatlan tárgy, személy és fogalom.

A sziget legbizarrabb édessége vitán felül a „hungarocell-fagyi”, amelynek feltalálója vélhetően abból indult ki, hogy a botra fagyasztott édes izék már egyre uncsibbak. Kitalált hát egy új hűsítő desszertet, ami első ránézésre olyan, mintha kis hungarocell-darabkákat szórnának elénk. A szerény, „fogyókúrás” adag ára négyszáz forint, ízét pedig vélhetően a rossz emlékű Pedro-rágógumi és a gyümölcsszörp keresztezésével nyerték, szóval csak erős gyomrúaknak ajánlott.

A tavalyi, emberekből álló óriás-szív után újabb rekord-kísérlettel készült a szervezőgárda: CowParade Live Show címmel. Ez egy 1700 résztvevős performance volt, amellyel tisztelegni kívántak a nagy port kavart tehénkiállítás legidősebb alkotója, a 102 éves Lossonczy Tamás előtt. Budapesten egyébként jóval több tehénrongálás történt, mint a világ más fővárosaiban, ami az alkotók szerint arról tanúskodik, hogy az utca népe ingerült, haragos, és agreszszivitását köztéri szoborátalakítással vezeti le. A Guinnessrekord-kísérletet szerencsére nem mosta el az eső, ezért elégedetten jelenthetjük: sikerült. A részvevők parancsszóra színes lapokat emeltek a magasba, amely fentről nézve állítólag tehénformát adott ki (a magasból szemlélők szerint csak egy színes pacát, a képzőművészek álma nem valósult meg maradéktalanul).

A legbizarrabb zenei produkciók a nagyszínpad mellett idén is a Táncdalfesztivál Sátorban zajlanak. Bár a Korda-Balázs házaspár turnézás miatt idén igazoltan hiányzik, az így keletkezett űrt azonban szépen kitölteni látszott Csepregi Éva és Végvári Ádám, akik a Pap Rita-Bodnár Attila duó közvetlen előzményei, és most is szemrebbenés nélkül énekelnek tinitini lányról és tinitini srácról, valamint a Cirmos Kormos Gábor nevű másik tuti pusztítófegyver, aki szintikísérettel diszkóritmusban dalol nyíló orgonákról és nimfomán menyecskékről. A tévén szocializálódó tinik bázisa a Megatánc pop színpad, itt Torres Dani, Tóth Vera és Palcsó Tomi mellett olyan elpusztíthatatlan popperek is színre lépnek, mint Roy és Ádám, a Zanzibár, a Kimnowak vagy a United.

A szó szoros értelmében vett műanyag gagyiválaszték is szélesebb, mint valaha. Láncok, karkötők és fülbevalók arzenálja, vicces maszkok (legnépszerűbb a vérfagyasztó Sikoly-álarc, amelyhez kiegészítőként művér-adagoló pumpa is vásárolható ezerötszáz forintért), táskák, papucsok, trendi kendők, teljes zsonglőrfelszerelés, foszforeszkáló nyakbavaló izék, szappanbuborék-fújó szett, fröccsöntött lézerkard, hadd ne soroljam tovább! A soppingolók tömege csak úgy hömpölyög a bazársoron, az árusok vélhetően nagyot kaszálnak, csakúgy, mint a vendéglátóhelyek.

A mai nap sztárzenekara a Placebo lesz, akik másodszor teszik tiszteletüket a nagyszínpadon. Ám ha rám hallgatnak, a világzenei színpad felé veszi az irányt, és megtekintik az orosz Leningrad zenekar besorolhatatlan produkcióját. Amikor pedig a végén megtalálják a porban leesett állukat, tovább maradhatnak Natacha Atlas kedvéért, aki nem csak éterien énekel, de hastáncol is hozzá. A teljes műfaji kavalkád jegyében ezután a WAN2 sátrat ajánlom, már csak az elmaradt Coldcut miatt is. A brit elektronikus színtár másik alapvetése, a The Orb ugyanis várhatóan szerencsésen landol majd Ferihegyen, hogy bemutathassák a lelassított house és az ambient speciális, általuk kikevert elegyét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?