Három pontért utazik a DAC Rózsahegyre

DAc.Ruza

A labdarúgó Niké Liga 11. fordulójában a két bajnoki óta nyeretlen DAC a hasonló formában lévő rózsahegyiekhez látogat. A különbség annyi, hogy a szerdahelyiek egy pontot azért begyűjtöttek szeptember végén.

A sárga-kékek legutóbb hazai pályán kaptak ki 3:0-ra a Žilinától, előtte pedig szintén a MOL Arénában játszottak 0:0-s döntetlent a nagyszombati Spartakkal. A válogatottszünetben aztán a Győr elleni 3:1-es sikerrel nyerhette vissza az önbizalmát Xisco Munoz csapata, igaz, az ETO és ők is erősen tartalékos összeállításban léptek pályára. „Végre sikerült ismét betalálnom, ami annak is köszönhető, hogy a vezetőedző folyamatosan arra bátorít, kísérjem a támadásainkat, érjek fel az ellenfél tizenhatosába. Így közelebb vagyok a helyzeteinkhez és könnyebb a gólszerzés is, ami nekem és a csapatnak is jó. Bár a zsolnaiak elleni legutóbbi bajnoki összecsapáson nem jött ki a lépés, Győrben megmutattuk, hogy van látszata az elvégzett munkának” – nyilatkozta a találkozóról a két góllal zárt bal ol-dali szárnyvédő, Alejandro Mendez.

A rózsahegyiek szintén nincsenek a legjobb formában. Ugyan a kupában 3:2-re megverték a múlt héten a III. ligás Podkonicét, de előtte a kassaiaktól és meglepetésre a Skalicától is vereséget szenvedtek a bajnokságban. A két csapat egymás ellen a legutóbbi négy bajnokiján döntetlenre végzett. Ezt a sorozatot csak a februári kupamérkőzés törte meg, melyen a MOL Arénában a Ružomberok győzött 1:0-ra. „Látni, hogy folyamatosan fejlesztik a játékukat. Néhányan az előző szezonhoz képest is előreléptek. Változtatják az egyes felállásokat is, látszik, hogy mi az elképzelésük, így a pálya egyes részein sokkal jobban kell figyelnünk rájuk” – beszélt az ellenfélről a rózsahegyiek cseh vezetőedzője, Ondřej Smetana, akinek az elképzelése szerint győzelemre fognak játszani, hiszen a három pont begyűjtésével meg is előzhetnék ellenfelüket a tabellán.

„Rózsahegyen mindenképpen jobban szeretnénk teljesíteni, mint legutóbb a bajnokságban. Olyan mérkőzésre számítok, amelyen egészen a lefújásig meg kell küzdenünk minden egyes labdáért. A saját stílusunkat kell játszanunk, sok labdatartással. 100%-ot kell nyújtani, ha el akarjuk hozni a három pontot. Részletesen felkészültünk belőlük, győzni szeretnénk az otthonukban. Az ellenfelet harcos játékstílus jellemzi, ha terület nyílik előttük, mindenképpen igyekeznek veszélyt okozni a tizenhatosunkban. Nagyon jók a pontrúgásaik, de erre is felkészültünk” – mondta el várakozásait Mendez.

A szombaton 15.30-kor kezdődő találkozó játékvezetője Ivan Kružliak lesz, a VAR-szobában pedig Peter Kráľovič dönt majd.

NIKÉ LIGA

11. forduló

Szombat, 15.30: Ružomberok–DAC (játékvezető: Kružliak), Trenčín–Skalica (Ziemba), Michalovce–Košice (Očenáš); 18.00: Trnava–Slovan Bratislava (Gemzický). Vasárnap, 15.30: Žilina–Banská Bystrica (Smolák), Komárno–Podbrezová (Aranyosmaróton játsszák; Glova).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?