Új regénnyel jelentkezik Krasznahorkai László

dd
Budapest |

A hatalmas nemzetközi rajongótáborral rendelkező, Booker-díjas, és évről évre az irodalmi Nobel-díj várományosaként emlegetett magyar író kiadója a napokban jelentette be az örömhírt.

A januárban megjelenő kötet egy nyugdíjas villanyszerelőről szól. A 91 éves Kada Józsi bácsi hiába tett meg sok mindent azért, hogy eltűnjön a világ szeme elől, egy meg nem nevezett magyarországi faluban mégis megtalálják követői. Kadának vérében van az inkognitó, családja már több évszázada tartja titokban eredetét, és egyelőre ő sem szeretné nagydobra verni, hogy IV. Béla és Dzsingisz kán leszármazottjaként igényt tarthatna a magyar trónra. De nem akar belekeveredni a politikába, úgy dönt, tiszta vizet önt a pohárba. De mit szólnak ehhez lelkes tanítványai, akik között akad délibábos monarchista és paramilitáris terrorakciókra készülő alak is? Egyáltalán: elejét lehet-e venni a szükségszerű következményeknek?

Krasznahorkai László groteszk és szatirikus új regényében – New York, Dalmácia és Türingia után – visszatér a karneváli Magyarországra. A pácban mindenki benne van: a víkendházi öreg király csakúgy, mint a felbukkanó vendégek, akik között találunk egy Krasznahorkai László névre hallgató vándorzenészt is. És hol lehet mindeközben Józsi bácsi házőrző kutyája, Zsömle?

A Zsömle odavan című kötet, amely január 3-án kerül a magyarországi boltokba, már előrendelhető a Magvető Kiadónál. Krsznahorkai László legutóbbi, Herscht 07769 című regénye 2021 februárjában jelent meg, a következő évben pedig Libri-díjat kapott érte. Világviszonylatban jelenleg ő a legismertebb és legsikeresebb kortárs magyar író.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?