Új Pink Floyd-kiállítást mutatott be Roger Waters és Nick Mason

London |

<p>A Pink Floyd rockzenekar történetébe enged bepillantást a londoni Viktória és Albert Múzeumban májusban nyíló új kiállítás, amelynek összeállításában részt vesz Roger Waters és Nick Mason is. A zenekar két alapító tagja csütörtökön mutatta be a sajtónak a tárlat terveit.</p>

A The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains (A Pink Floyd-kiállítás: Földi maradványaik) című tárlat május 13-tól október elsejéig lesz látható a Pink Floyd debütáló albuma, a The Piper At The Gates Of Dawn 1967-es megjelenésének 50. évfordulója alkalmából. 

"Ez egy háromdimenziós kiállítás egy háromdimenziós zenekarról" - mondták az zenészek. A kiállításon a Pink Floyd történetéhez kötődő több mint 350 tárgy, például kézzel írott jegyzetek, színpadi fellépések kellékei lesznek látható, de a látogatók felidézhetik a banda zenéjét és videoklipjeit is. A kiállított tárgyak közül több évtizedeken át raktárakban rejtőzött.

A múzeum korábbi közlése szerint a "magával ragadó, több érzékszervre ható, teátrális utazás elvezet a Pink Floyd különleges világába, bemutatja az együttes zenéjét, ikonikus képeit, fellépéseit az 1960-as évek Londonjának pszichedelikus világától a mai napig". 
 

Roger Waters, a Pink Floyd egykori énekese és basszusgitárosa csütörtökön elmondta azt is, készen áll arra, hogy The Wall-koncertet adjon az Egyesült Államok és Mexikó határán, ahol Donald Trump amerikai elnök falat akar építeni.

A régóta az Egyesült Államokban élő brit zenész hevesen bírálta Trump terveit. "Az emberiségnek fel kell ismernie, hogy mindannyian emberi lények vagyunk, és ki kell találnunk, hogyan tudunk együtt élni" - fogalmazott. 

Mint hozzátette, abban az esetben is adna koncertet, ha "Izrael és Palesztina között megszűnne ez az iszonyú határvédelem". 

 Waters 1990-ben a berlini fal leomlását is egy hatalmas koncerttel ünnepelte a német fővárosban félmillió ember előtt, a The Wall című lemezből gigantikus színpadi showt hozott létre. A zenész még néhány éve is rendszeresen turnézott az albummal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?