„Új” Pink Floyd-album

<p>November hetedike</p><p>a Pink Floyd-rajongók nagy napja lesz. Húsz év után új albummal jelentkezik a legendás brit zenekar. A dupla lemez címe The Endless River, 18 szám hallható rajta, nagyrészt instrumentális szerzemények.</p>

JUHÁSZ KATALIN

A válogatás abból a húszórás anyagból készült, amelyet a zenekar legutóbbi, The Division Bell című stúdióalbumának 1993-as felvételeikor rögzítettek. Ezért David Gilmour gitáros-énekes és Nick Mason dobos mellett a 2008-ban elhunyt Richard Wright billentyűs játéka is hallható rajta.

Gilmour elmondta: a régi anyaghoz új részeket illesztettek, másokat pedig újra felvettek, és általában véve maximálisan kihasználták a stúdiótechnikát, hogy egy igazi 21. századi Pink Floyd-album születhessen. Csupán egyetlen új dal került fel a korongra, a banda történetére reflektáló Louder Then Words, amelynek szövegét Polly Samson, Gilmour felesége írta.

Az album CD-n, bakelitlemezen és különleges deluxe kiadásban is megjelenik, utóbbihoz 39 percnyi extra tartalom jár, főleg archív és eddig kiadatlan ritkaságokkal. Mason és Gilmour azt is elárulta az Uncut magazinnak, hogy az új lemezre rengeteg elemet átvettek David Gilmour végül soha meg nem jelentetett The Big Spliff című kísérleti lemezéről.

A borítón egy felhőkön csónakázó férfi lesz látható, a sokak szerint meglehetősen ízléstelen és giccses képet egy mindössze 18 éves egyiptomi grafikus, Ahmed Emad Eldin készítette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?