Új korszak küszöbén

JUHÁSZ KATALINBudapest. Kész a Nemzeti Színház következő évadának műsorterve, és azt is tudjuk már, kik maradnak az eddigi társulatból, és kik érkeznek.Vidnyánszky Attila, a júliusban belépő új igazgató a hagyomány – korszerűség – nemzetköziség hármassága jegyében kíván dolgozni.

JUHÁSZ KATALIN

Budapest. Kész a Nemzeti Színház következő évadának műsorterve, és azt is tudjuk már, kik maradnak az eddigi társulatból, és kik érkeznek.

Vidnyánszky Attila, a júliusban belépő új igazgató a hagyomány – korszerűség – nemzetköziség hármassága jegyében kíván dolgozni. Az évad Tamási Áron Vitéz lélek című művével indul, amelyet maga Vidnyánszky rendez. Ezt követi Pilinszky János KZ Oratóriuma Maár Gyula rendezésében, majd Weöres Sándor Psychéje és Petőfi János vitéze következik, mindkettőt az igazgató rendezi majd. Gorkij Éjjeli menedékhelyét az orosz Viktor Rizsakov viszi színre, Gombrowicz Operettjét a lengyel Andzrej Bubień, Shakespeare Ahogy tetszik című darabját pedig a román Silviu Purcărete.

Az új társulati tagok: Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Hobo, Horváth-Lajos Ottó, Kristán Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Rácz József, Reviczky Gábor, Schnell Ádám, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta, Tóth László, Trill Zsolt és Varga József. Megújította szerződését Básti Juli, Blaskó Péter, Bodrogi Gyula, Farkas Dénes, Fehér Tibor, Martinovics Dorina, Mátyássy Bence, Nagy Mari, Sinkó László, Söptei Andrea, Szarvas József, Szatory Dávid, Tenki Réka, Tompos Kátya, Törőcsik Mari, Udvaros Dorottya és Újvári Zoltán. Stoll András a múlt héten kiszivárgott információkkal ellentétben mégsem marad, ősztől a Vígszínházhoz igazol. A Nemzeti jelenlegi igazgatója, Alföldi Róbert szintén a Vígben folytatja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?