Új bútor helyett fogantyú

A lakásfelújítás sokba kerül. Van azonban néhány remek ötletünk a kiadások csökkentésére.
1. A régi is felhasználható
Nem kell mindenből vadonatúj. Ha például nincs kibékülve a szekrény színével, fesse vagy tapétázza át az ajtókat. Ha a konyhabútor jó állapotban van, teljesen felesleges kidobni.

A lakásfelújítás sokba kerül. Van azonban néhány remek ötletünk a kiadások csökkentésére.

1. A régi is felhasználható

Nem kell mindenből vadonatúj. Ha például nincs kibékülve a szekrény színével, fesse vagy tapétázza át az ajtókat. Ha a konyhabútor jó állapotban van, teljesen felesleges kidobni. Cserélje ki inkább a fogantyúkat. Ma már szinte korlátlan a választék.

Az sem biztos, hogy a fürdőbe másik kád kell. Lehet, hogy elég, ha felújíttatja. A régi öntöttvas kád sokkal jobb a lemezből készültnél.

A régi asztalok, székek is megmenthetők, ha csak kopottak. Festéssel, a kárpit kicserélésével is spórolhat.

2. Mondjon le a méretre készített bútorokról!

A kész konyha- vagy fürdőszobabútor rendszerint olcsóbb. Az üzletekben segítenek, hogy a helyiség méretéhez megfelelő összeállítást találjon.

3. Ragaszkodjon elképzeléséhez!

Ha eldöntötte, milyen burkolóanyagot választ, milyen színűek lesznek a falak, kezdje el a vásárlást. A járólapok gyakran csak megrendelésre kaphatók. Nem jó, ha munka közben derül ki, hogy az áhított zöld, mintás csempét csak három hét múlva tudják szállítani. Ha van garázsa, pincéje, ott gyűjtheti az anyagokat. Csak akkor hívja a szakembert, ha már mindent beszerzett.

4. Kerülje a szerkezeti átalakításokat!

Csak a válaszfalakat szabad „mozgatni”, a főfalakat nem, illetve ilyenkor valamilyen megoldással – például oszloppal – alá kell támasztani a födémet. Nem biztos, hogy megéri két szobát egybenyitni, ha a fal helyett egy oszlopot kell nézegetni. Arról nem is beszélve, hogy elég drága mulatság.

5. Ne változtassa a vizes blokkok helyét!

Hacsak nincs sok pénze, nem érdemes máshova tetetni a konyhát vagy éppen a fürdőszobát. Ennél jóval olcsóbb az elektromos berendezések helyváltoztatása.

6. Válogasson a szakemberek között!

Ha nem fővállalkozót kér meg (ez drágább megoldás), nagyon körültekintően válassza ki az iparosokat. Sajnos, nemcsak annak adnak bizonyítványt, aki tökéletes munkát végez. Érdemes már hónapokkal korábban érdeklődni. Ha valahol szépen felújított lakást lát, kérdezze meg, ki csinálta, és kérje el a telefonszámát. ĺgy biztosan nem jár pórul. (k-d)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?