Trió az úttalan utakról

Magyarországon ez korábban elképzelhetetlen volt, de még a nagyvilágban is ritkaságszámba megy. A Unique új fejezetet nyitott a magyar zenetörténetben. Albuma 2001 áprilisában jelent meg, de még tavaly, karácsony előtt is ott volt a legnépszerűbbek között.

Magyarországon ez korábban elképzelhetetlen volt, de még a nagyvilágban is ritkaságszámba megy. A Unique új fejezetet nyitott a magyar zenetörténetben. Albuma 2001 áprilisában jelent meg, de még tavaly, karácsony előtt is ott volt a legnépszerűbbek között. Mégsem beszélhetünk mindent elsöprő sikerről, inkább amolyan lassan jövőről. Az Úttalan utakon című korong az első hónapokban a boltok polcain maradt. A tagok ezen nem csodálkoztak, azt mondták, zenéjükhöz idő kell. Mert más, mint a megszokott, amit ömlesztve kapunk. Most már egyértelmű, a trióval számolnia kell az utókornak. Még nincs a csúcson, de már halad feléje.

A Unique 1995 őszén alakult. Előtte Kovacsics Ádám (zeneszerző) és Ferbár Zsolt (szövegíró) más együttesekkel dolgoztak. Közben egyre inkább körvonalazódott az elképzelésük a közös csapatot illetően. A zenekar hangja, Völgyesi Gabriella 1997 elején csatlakozott a fiúkhoz.

Az Úttalan utakon című albumról négy dal jelent meg maxi cédén: a Végtelen álom, a Mi van a nevedben?, a Csillagtenger és az Angyal. A lemezről több dalt már nem másolnak ki, viszont hamarosan, május ötödikén megjelenik a második album beharangozó kislemeze, a Mozaik, amelyet máris nagy várakozás előz meg. A dalt a már megszokott Unique-os dallamvilág jellemzi, de némi újítás is lesz benne. Videoklip is készül hozzá, amelyet ugyanaz a jól bevált csapat forgat – Oláh István és társai –, akik az Angyal klipjét is készítették. Gabiék biztosak abban, hogy nem csak ebben a dologban lesz összefüggés az Angyal és a Mozaik között: úgy gondolják, hogy az új dal is hasonló sikerekkel ostromolhatja majd a slágerlistákat. A második Unique-album szeptemberre várható, és a tervek szerint az ősz folyamán ismét egy nagyszabású, élő koncertre számíthat a közönség. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?