Több mint kétmillió dollárért kelt el John Lennon gitárja egy árverésen

Washington/Los Angeles |

<p>Kétmillió négyszáztíz-ezer ezer dollárért (697 millió forint) kelt el szombaton a Julien,s Auctions amerikai árverési ház Beverly Hills-i aukcióján John Lennon gitárja, amelyen olyan híres dalokat komponált, mint a She loves you és az All my loving.</p>

Az 1962-ben gyártott Gibson J-160E akusztikus gitárt a Beatles énekese ugyanabban az évben vásárolta 161 fontért - közölte az árverési ház. Kikiáltási ára 300 ezer dollár (86,7 millió forint) volt.
   
"John annyira szerette ezt a gitárt, hogy ezt vitte magával Paul McCartneyhoz dalokat írni - tette hozzá a Julien,s Auctions a tranzakciót bejelentő közleményében.
   
A vállalat szerint a gitár a Beatlesnek 1963 decemberében a londoni Finsbury Parkban tartott koncertjén elveszett, és ötven évig nem került elő. Arra nem tér ki a közlemény, hogyan sikerült végül rábukkanni.
   
John Lennon, akit 1980. december 8-án Central Park-i háza előtt gyilkoltak meg, idén lenne 75 éves.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?