Több irányú színházi nyitás

Turócszentmárton. Szlovák, magyar, ruszin és roma nyelvű színházi előadásokat láthat a közönség Turócszentmártonban június 21. és 27. között, a szlovákiai színházak Dotyky a spojenia (Érintések és kapcsolatok) elnevezésű országos fesztiválján, melynek idei mottója – Otvorme sa – a nyitásra, a nyitottságra biztat.

Turócszentmárton. Szlovák, magyar, ruszin és roma nyelvű színházi előadásokat láthat a közönség Turócszentmártonban június 21. és 27. között, a szlovákiai színházak Dotyky a spojenia (Érintések és kapcsolatok) elnevezésű országos fesztiválján, melynek idei mottója – Otvorme sa – a nyitásra, a nyitottságra biztat. A program a hat nap folyamán 19 színház 22 előadását kínálja. A seregszemlén a kassai Thália Színház is vendégszerepel: idei sikerdarabjukat, A dzsungel könyvét mutatják be június 23-án.

A rendezvény szervezője a turócszentmártoni Szlovák Kamaraszínház, amelynek vezetése tavaly rendezte meg először az országos színházi seregszemlét, azzal a céllal, hogy a hazai színházak repertoárjának legsikerültebb darabjait vonultassa fel az adott évadon belül. A fesztivált mind a szakma, mind a közönség nagyon kedvezően fogadta. Az ingyenes szabadtéri előadásoknak köszönhetően olyanokat is megérintett a színház varázsa, akik addig nem igazán találkoz(hat)tak vele, a szervezők szerint a fesztivált követően érzékelhetően nőtt az előadásaik látogatottsága. Ez is egyik célja a fesztiválnak, továbbá az is, hogy a színtársulatok is megismerjék egymást és egymás munkáját.

Naponta négy produkció szerepel a fesztivál programján: délelőtt gyermekelőadás, délután utcaszínház, este kőszínházi előadás, késő este, 10 órától pedig szabadtéri előadás. Ezenkívül lesznek felolvasóestek is, valamint a Színházi Intézet rendezésében A színház probléma címmel szemináriumot és vitafórumot is tartanak. Mivel a rendezők a fiatalok felé is nyitni szeretnének, a nyitó előadás a pozsonyi színművészeti főiskola növendékeinek produkciója lesz. (me)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?