The Game – színre lépett 50 Cent társa

Alanis Morissette az 1995-ös, Jagged Little Pill című albumával utat mutatott a trónkövetelőknek. Feltűnt egy ízig-vérig eredeti, vagány csaj, aki nem tett lakatot a szájára, még a perverz gondolatait is megosztotta a közönséggel.

Alanis Morissette az 1995-ös, Jagged Little Pill című albumával utat mutatott a trónkövetelőknek. Feltűnt egy ízig-vérig eredeti, vagány csaj, aki nem tett lakatot a szájára, még a perverz gondolatait is megosztotta a közönséggel. Egyértelmű volt, hogy ez lesz az új divat a női előadóknál, mivel a lemezből rövid idő leforgása alatt elkelt több mint 20 millió. Nem is kellett sokat várni, megjelentek a különböző klónok, persze jóval kevesebb karizmával és egyéniséggel. A harmatgyenge próbálkozók között azért akadt néhány említésre méltó is, például Meredith Brooks, akit leginkább a Bitch című dala kapcsán ismerhetünk, az elmúlt években pedig P!nk alkotott maradandót. Érdekesség, hogy P!nk az első lemezén még rhythm & bluest énekelt, ezt követően döbbent rá arra, hogy a rockzene és a szókimondó stílus jobban passzol az egyéniségéhez. Hasonló beállítottságú hölgyekből manapság sincs hiány. Közös ismérvük, hogy a tengerentúlról jönnek és a hitelesség az esetek többségében távol áll tőlük. Alanis albumának sikerét megközelíteni sem tudják. Sajnos erre maga Alanis is képtelen, de szerencsére még nem adta fel…

Egy ideje már a briteknek is van önfejű, vagány énekesnőjük. Az „amerikai mintára előállított” Natasha Bedingfield.

Natasha látszólag különösebb megerőltetés nélkül került a producerek látókörébe, majd onnan a slágerlisták élére. Bátyja révén. Daniel Bedingfield 2001 végén tűnt fel az angol zenei életben. Az úgynevezett UK garage színtérről érkezve egy kellemes albummal lepte meg a közönséget. Kár, hogy a hasonló folytatás elmaradt… Neki köszönhetően a zenei babérokra pályázó Natasha is reflektorfénybe került. A szemfüles szakemberek gyorsan tudatosították, hogy a leányzó kis fazonigazítással Alanis Morissette meg a többiek angol követőjévé válhat. Alapjába véve minden adott volt ehhez. 1981-ben született, tehát fiatal, viszont már nem tini, lehetnek élettapasztalatai, szép is, de mégsem annyira, hogy díva válhasson belőle, és hangi adottságai alapján is csak a lágyabb rockzenei vonal jöhetett számításba. Kiadója, a BMG elküldte Los Angelesbe, hogy profi dalszerző-producerekkel dolgozzon, hiszen ehhez a stílushoz az amerikaiak értenek leginkább. Az eredmény a stílusilag behatárolhatatlan Unwritten című korong. Van rajta rock, pop, elektro, r&b, hip-hop és garage is. Olyan, mintha összegyúrtak volna néhány énekesnőt. Nelly Furtado, P!nk, Alanis Morissette és még a Spice Girls zenéje is visszaköszön a lemezről. A szövegek pedig természetesen a pasizás, bulizás témakörben íródtak. Ahogy az elődök esetében megszokhattuk.

A Bedingfield családból most Natasha a sztár. A bátyus nagy léptekkel halad a süllyesztő felé, az ígéretes kezdet után a tavaly novemberben megjelent Second First Impression című lemezének nyálas popdalai iránt már nincs számottevő kereslet. De a producerek még nem aknáztak ki minden lehetőséget, így egyelőre nem szabad őt leírni. Például: a testvérek még duettet sem énekeltek! Ez szerdán bekövetkezik, a British Awardsszon egy Prince-dalt adnak elő, s ez bizonyára kis időre visszahozza Danielt a köztudatba, és újabb löketet ad Natasha már-már mesébe illő karrierjének.

Pedig Natasha csak egy egyszerű klón. Sőt mi több, a kevésbé sikerültek közül. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?