Tarr Béla befejezte új filmjének forgatását

Párizs. Befejeződött Tarr Béla A londoni férfi című magyar-francia-német koprodukcióban készülő filmjének forgatása a korzikai Bastiában.

Párizs. Befejeződött Tarr Béla A londoni férfi című magyar-francia-német koprodukcióban készülő filmjének forgatása a korzikai Bastiában.

A Georges Simenon bűnügyi regényéből Krasznahorkai László forgatókönyve alapján két és fél órásra tervezett fekete-fehér film forgatása két évvel ezelőtt kezdődött meg a Franciaországhoz tartozó szigeten, de a francia producer, Humbert Balsan öngyilkossága és cégének, az Ognon Picturesnek a jelentős adóssága miatt a munka néhány nap múlva félbeszakadt. A tavalyi nyolcnapos magyarországi forgatást követően a megközelítőleg nyolcvan fős nemzetközi stáb idén február 12. és március 10. között 23 forgatási napot dolgozott a korzikai tengerparti kisvárosban.

A magyar részről Tarr Béla és Téni Gábor közös produceri irodája, a T.T. Filmműhely által gyártott produkciót francia részről a magyar rendező Werckmeister Harmóniák című legutóbbi filmjének francia producere, Paul Saadoun és cége, a 13 Production vette át.

Az angolul és franciául forgatott film főszereplője egy kikötői pályaudvaron dolgozó elmagányosodott váltóőr, aki egy gyilkosság véletlen szemtanújaként morális problémákkal és a létezés alapkérdéseivel szembesül. Tarr Béla a filmet a két évvel ezelőtt tervezett, eredeti szereposztással tudta befejezni. A film főszerepét Miroslav Krobot cseh színész-rendező, feleségét pedig a brit Tilda Swinton alakítja. Lányukat az a Bók Erika játssza, akit a közönség Tarr Béla Sátántangó (1994) című filmjében kislányként ismerhetett meg.

A film többi szerepében Derzsi János, Szirtes Ági, Lázár Kati, Lénárt István, Almási Albert Éva, Pauer Gyula és Horváth Putyi lesz látható. A film operatőre Tarr Béla berlini tanítványa, a magyar származású Fred Kelemen, míg a zenét Víg Mihály, a rendező korábbi filmjeinek komponistája szerezte.

Tarr Béla reményei szerint a film a május 16-án kezdődő 60. cannes-i filmfesztiválon kerül bemutatásra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?