Szurkolni jó, ha jó a szurkoló

A labdarúgásban legjobb, hogy tömegeket lelkesít. Tolmácsolja az emberek mentalitását, községnevet röpít a távolba...
A lelátón tolonganak a játékosok hozzátartozói. Kiöregedett labdarúgók egyetlen mérkőzést sem hagynak ki ok nélkül.

A labdarúgásban legjobb, hogy tömegeket lelkesít. Tolmácsolja az emberek mentalitását, községnevet röpít a távolba...

A lelátón tolonganak a játékosok hozzátartozói. Kiöregedett labdarúgók egyetlen mérkőzést sem hagynak ki ok nélkül. Szakszerű véleményt mondanak, közben kedvük szerint nosztalgiáznak: – Hogyan kellett volna? Bezzeg az én időmben...! A zsíroskenyér-korszakban volt erőnlét...

A harmincöt fokos melegben biztos védelmet nyújt a szurkolók kavalkádjának az újonnan készült tetőszerkezetes lelátó.

A harmadik sorban ülő középkorú férfi jelenlétének nem fog örülni a pálya gondnoka, tökmaghéja borítja vastagon körülötte az ülőkét. Nyomdafestéket nem tűrő megjegyzései kezdetben a mérkőzésvezető ítéleteit kérdőjelezik meg.

Szerinte a partjelző minden beintése téves, ami persze kedvenc csapatát – a hazai együttest – sújtja. A frissítőt kínáló pincérlánytól újabb pohár sört rendel. A vendégjátékosok kritizálását sűrű bekiabálásokkal folytatja. Szünetet jelez a játékvezető. Kis időre eltűnik a büfé irányában. Sípszó után szabad akaratából visszatér, feltöltődve.

A szálkát a mögötte ülő vendégszurkolók szemében keresi. Talán nem érti a nyelvüket? A durva szidalmazásba szurkolótársai is belepirulnak. A másságban keresi a vesztésre álló mérkőzés okát.

Bokros elfoglaltságában nem veszi észre a körülötte ólálkodó suhancokat, akik a farzsebét domborító kövér pénztárcáját figyelik. A tárca akkor mozdul, amikor gazdája ökölbe szorított kézzel integetve felugrik.

– No... most... fog kicsúszni – kacsint az egyik tarajos figyelő a másikra.

A percekkel ezelőtt alaposan letódított vendégszurkoló ekkor hozzá lép. Vállát finoman megveregetve figyelmezteti, csengő szóval, anyanyelvén: – Uram, vigyázzon, el fogja veszíteni a pénztárcáját!

Egy kézmozdulattal meggyőződik a valóságról. Köszönet helyett elpirul, elcsendesedik. A mérkőzés tovább folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?