SZUBJEKTĺV

Nekünk kell a botrányhős!?
Az egyik szlovákiai nyári fesztivál szervezői széles mosollyal az arcukon adták tudtunkra, hogy Pete Doherty zenekarának fellépése lesz a fő attrakciójuk.

Nekünk kell a botrányhős!?

Az egyik szlovákiai nyári fesztivál szervezői széles mosollyal az arcukon adták tudtunkra, hogy Pete Doherty zenekarának fellépése lesz a fő attrakciójuk. Látszólag egy népszerű fickót sikerült megnyerni – hazájában, Angliában az utóbbi két-három évben legalább annyit szerepel a sajtóban, mint David Beckham. Ha a sajtóbéli jelenléte és a lemezeladás között egyenes arány volna, akkor sokmilliós eladással büszkélkedhetne. De nem büszkélkedhet, mivel az 1979-es születésű Doherty inkább nevezhető hírhedt személyiségnek, semmint híresnek. Ő a brit rockzene aktuális fenegyereke: alkohol- és drogproblémákkal küszködő, valamint súlyos depresszióban szenvedő zenész.

Doherty nem tehetségtelen. Ezt bebizonyította a haverjával, Carl Barattal közösen megalapított The Libertines nevű együttesben. Társai nem bírták sokáig a szenvedélyeiből adódó nehézségeket, és menesztették őt. A Baby Shambles nevű zenekar élén folytatta. Azóta még botrányosabban él. A tavaly júliusi Live8 londoni koncertjén illuminált állapotban adta elő Elton Johnnal a T. Rex egyik slágerét, párszor a szövegbe is belesült. A közelmúltban egy nap alatt kétszer is rács mögé került, mindkétszer kábítószer miatt. Hősünk előszeretettel kocsikázik, különösen szerek hatása alatt, és nem nehéz kiszúrni a közlekedés biztonságát veszélyeztető autóját. Drogot is találnak nála és szervezetében szinte mindig, letartóztatják, aztán óvadék ellenében szabadlábra helyezik. Zenéjével mostanság ritkán kerül középpontba. 2005 novemberében jelent meg új együttesének első albuma Down In Albion címmel. Az ígéretes bemutatkozó felvétel, a 2004-es Killamangiro után nevesincs társaival egy erőtlen, széteső, unalmas koronggal rukkolt elő. Bizonyára az életvitelével magyarázható, hogy a dalok köszönőviszonyban sincsenek tehetségével.

Fogalmam sincs, miért kell őt elhozni Vágújhelyre, hiszen zenéjének nálunk nincs számottevő rajongótábora, és csak kevesen ismerik őt. Persze a meghívás és a szerződéskötés még nem jelenti azt, hogy el is jön, rengetegszer előfordult már, hogy hiába várták a koncert helyszínén. Nem ment el, mert épp rendőrkézre került, esetleg leitta magát a sárga földig, vagy pusztán nem volt kedve hozzá. Talán jobb lenne, ha Szlovákiába sem jönne el… (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?