Sztárrendezőkkel az élen

Cannes. Fernando Meirelles brazil rendező legújabb filmjének bemutatójával kezdődött meg tegnap este a 61. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál.

Cannes. Fernando Meirelles brazil rendező legújabb filmjének bemutatójával kezdődött meg tegnap este a 61. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál. A Nobel-díjas portugál író, José Saramago Vakság című regényből készült filozófiai thriller szereplőgárdája (Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover és Gael Garcia Bernal) vonult fel elsőként a Fesztiválpalota vörös szőnyegén.

A világsztárokat és a nagyközönség által leginkább várt filmeket hétvégén láthatja a közönség. Versenyen kívül vasárnap mutatják be Steven Spielberg munkáját, a legújabb Indiana Jones-filmet. A hírek szerint Woody Allen már elfoglalta a Croissette-en éjszakánként négyezer euróba kerülő hotelszobáját. Vicky Cristina Barcelona című legújabb filmjének versenyen kívüli szombati bemutatójára a rendezőt elkíséri a két főszereplő, Penélope Cruz és Scar?lett Johansson is. Az amerikai mozi egy másik mitikus alakja, Clint East?wood az egyik versenyfilm rendezőjeként vonul majd fel jövő kedden a vörös szőnyegen: Changeling című filmjének főszerepét Angelina Jolie alakítja. Cannes-ban nagy várakozás előzi meg Steven Soderbergh négy és fél órás Che című versenyfilmjét a legendás forradalmár, Ernesto Che Guevara szerepében Benicio Del Toróval.

A cannes-i fesztivál jelentősége azonban abban rejlik, hogy a hollywoodi sztárság és az ahhoz tartozó csillogás mellett a hivatalos versenyprogramba a kortárs mozi legjelentősebb alkotói kapnak meghívást. Franciaországot ezúttal három igazi szerzői film képviseli a versenyben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?