Színezz ki, Kubrick

John Malkovich megtörtént eset alapján készülő filmben vállalt szerepet: napjaink egyik legsokoldalúbb amerikai színésze szélhámost alakít, aki több tucat embert csapott be azzal, hogy Stanley Kubricknak, a világhírű rendezőnek adta ki magát.

John Malkovich megtörtént eset alapján készülő filmben vállalt szerepet: napjaink egyik legsokoldalúbb amerikai színésze szélhámost alakít, aki több tucat embert csapott be azzal, hogy Stanley Kubricknak, a világhírű rendezőnek adta ki magát.

A Színezz ki, Kubrick (Colour Me Kubrick) az identitás és a hírnév kérdéseit boncolgatja, de elsősorban mégis komédia, amely jutalomjátékot biztosít Malkovichnak. A filmzene pedig Kubrick alkotásainak felejthetetlen zenéit idézi, köztük a 2001: Űrodüsszeia című filmét, amelyben Richard Strauss, Johann Strauss és Ligeti György muzsikái tökéletesen festették alá a kozmikus képeket.

A Malkovich megszemélyesítette Alan Conway egy alkoholista kisstílű csaló volt, aki éveken át sikeresen adta ki magát a nyilvánosságtól köztudottan irtózó Kubricknak, mígnem egy újság leleplezte őt. Sokaknak a pénzét, másoknak az erényét csalta ki, ennek ellenére meg tudta győzni a pszichiátereket arról, hogy elmebeteg, így megúszott minden felelősségre vonást. Michael Fitzgerald producer szerint Kubrick felesége a mai napig kap leveleket olyan fiatalemberek szüleitől, akiket az ál-Kubrick elcsábított.

Malkovich azt találja a legmeglepőbbnek, hogy Conway milyen könnyen rá tudta szedni áldozatait, akiket elvakított a titokzatos híresség imádata.

A Színezz ki, Kubrick című filmet a New York-i Tribeca filmfesztiválon mutatták be. Az Egyesült Államokban egyelőre nem forgalmazzák, mert állítólag „nem tudják milyen címen eladni”. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?