Székely Napok a Felvidéken

Komárom. Szeptember 14-15-én a Székelyföld kultúrájával ismerkedhetnek meg mindazok, akik ellátogatnak a Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeuma rendezvénysorozatának harmadik évfolyamára.

Komárom. Szeptember 14-15-én a Székelyföld kultúrájával ismerkedhetnek meg mindazok, akik ellátogatnak a Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeuma rendezvénysorozatának harmadik évfolyamára.

Pénteken 16 órakor a nyitják meg a múzeum Nádor utcai főépületében a Jókai Kávézót – Fehér Csaba múzeumigazgató köszöntője után Hrubík Bélának, a Csemadok Országos Választmánya elnökének Jövendölés címmel megjelent verseskötetét mutatja be Batta György költő, publicista. Paul Glandell szabadfoglalkozású fényképész „Székelyföld egy angol utazó szemével” című kiállításának megnyitójára 17 órakor kerül sor.

Az Erdély üzenete című verses összeállításban erdélyi költők – Kányádi Sándor, Farkas Árpád és Czegő Zoltán – művei hangzanak el Veres Lászlónak, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művé?szének előadásában. Molnár Gizella – ugyancsak a sepsiszent?györ?gyi Tamási Áron Színház mű?vésze – csángó népballadákkal a tarsolyában érkezik Komáromba.

Szombaton a Zichy-palota Alapy Gyula Előadótermében folytatódnak a Székely Napok a Felvidéken programjai.

Erdély legkeletibb részén fekszik Háromszék, az ősi székely vidék, amely gyönyörű tájain kívül olyan híres szülöttekkel dicsekedhet, mint Mikes Kelemen vagy Kőrösi Csoma Sándor. Erre a vidékre utazhatunk el képzeletben Kinda István néprajzkutató segítségével, aki 17 órától Falunapok reneszánsza Háromszéken címmel tart előadást. 18 órától egy dokumentumfilm révén mutatkozik be az Alsócsernátoni Haszmann Pál Tájmúzeum. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?