RÖVIDEN

Határon túli avantgárd irodalom
Budapest. A Magyar Írószövetség Avantgárd Szakosztálya – Bohár András Kör a Ráció Kiadó Aktuális avantgárd című sorozata legújabb köteteinek bemutatóját tartja ma 18 órától a Magyar Írószövetség Klubjában (Bajza utca 18.). H. Nagy Péter – Michal Murin – Jozef Cseres: PARAF – Juhász R.

Határon túli avantgárd irodalom

Budapest. A Magyar Írószövetség Avantgárd Szakosztálya – Bohár András Kör a Ráció Kiadó Aktuális avantgárd című sorozata legújabb köteteinek bemutatóját tartja ma 18 órától a Magyar Írószövetség Klubjában (Bajza utca 18.). H. Nagy Péter – Michal Murin – Jozef Cseres: PARAF – Juhász R. József költészetéről és performanszairól című kötetét Dánél Móna, H. Nagy Péter A betűcivilizáció szétrobbantása – Szombathy Bálint szupergutenbergi univerzuma című kötetét Bodor Béla mutatja be. Az esten mutatják be Bohár Andrásnak a dunaszerdahelyi NAP Kiadónál megjelent, Poétikák és világlátások című posztumusz kötetét. Közreműködik: Juhász R. József, L. Simon László, Szombathy Bálint és H. Nagy Péter. (ú)

„Poetae et docti?”

Budapest. „Poetae et docti?”címmel, Énformálási stratégiák a költészetben és az irodalomtudományban az ezredfordulón alcímmel rendeznek irodalmi estet ma 19 órától a Kolibri Pince Sörözőjében (Andrássy út 77.). Filológia és poétika, retorika-történet és kortárs költészet, test és szöveg (szexuálfilológia?) viszonyáról Csehy Zoltánnal és Kibédi Varga Áronnal beszélget Bánki Éva. A beszélgetés után Csehy Zoltán és Kibédi Varga Áron olvasnak fel a költeményeikből. (ú)

Szürke berlini hétköznapok

Berlin. Minden idők legnagyobb dokumentációs filmvállalkozásának előkészületei kezdődtek meg tegnap Berlinben. A kezdeményező az RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg) rádió és televíziós társaság, valamint az Arte televízió. A nagyszabású dokumentumfilm címe „24 óra Berlin” lesz, s a tervek szerint a német főváros egy napjának életét mutatja be. Volker Heise rendező szerint ezúttal nem a rendkívülit akarják bemutatni, hanem a „nor?málisat”. Azt, hogy miként zajlik Berlin egy szürke és átlagos hétköznapja. Mindezt pedig 15 ember napi sorsán keresztül. A forgatócsoportok a kiválasztott 15 berlinit követik majd, akik közt a hírek szerint gazdagok és munkanélküliek, továbbá bevándorlók, idősebbek és fiatalabbak egyaránt vannak. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?