RÖVIDEN

Találkozó Grecsó Krisztiánnal
Királyhelmec. Grecsó Krisztiánnal, a kortárs magyar irodalom fiatal nemzedékének egyik jeles alakjával találkozhatnak az olvasók A könyv utóélete program keretében május 16-án, pénteken 17 órától a Királyhelmeci Városi Művelődési Központban.

Találkozó Grecsó Krisztiánnal

Királyhelmec. Grecsó Krisztiánnal, a kortárs magyar irodalom fiatal nemzedékének egyik jeles alakjával találkozhatnak az olvasók A könyv utóélete program keretében május 16-án, pénteken 17 órától a Királyhelmeci Városi Művelődési Központban. Grecsó Krisztián első sikerét 2001-ben aratta a Pletykaanyu című novelláskötettel, amelyben a népi irodalom tradíciójából táplálkozik, és egy apró, öntörvényű, zárt vidéki közösséget mutat be, valódi személyekről mintázva alakjait. Mikszáthi mesélőkedv, móriczi karakterformálás, örkényi pontosság – így jellemezték a kötetet a kritikusok. Grecsó legújabb regénye, a Tánciskola idén tavasszal került a könyvesboltokba. Az író beszélgetőtársa Krasztev Péter, a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete igazgatója lesz. (ú)

Hommage a Esterházy

Pozsony. Holnap 17 órakor a Pozsonyi Magyar Galériában (Május 1. tér 10-12.) nyílik a Hommage a Esterházy című kiállítás, mellyel szlovákiai magyar képzőművészek emlékeznek Esterházy Jánosra. Ugyanis 51 évvel ezelőtt, május 15-én szavazta meg a szlovák parlament a zsidó lakosok deportálását az országból. Képviselőként Esterházy egyedül szavazott a 68/1942-es kegyetlen törvény ellen. Emberséges magatartásáért el is nyerte „jutalmát”. Tizenkét évnyi raboskodás után a mirovi börtönkórházban halt meg. A holnap nyíló kiállítás alkotásai emlékőrzésre szólítanak. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?