RÖVIDEN

Szvorák Katalin a Casinóban
Pozsony. Szvorák Katalin népdalénekes, Pinc és Fülek díszpolgára, Liszt Ferenc-, Kodály Zoltán-díjas, Bartók Béla- emlékdíjas előadóművész koncertezik május 15-én, csütörtökön 18 órától a Pozsonyi Casinóban.

Szvorák Katalin a Casinóban

Pozsony. Szvorák Katalin népdalénekes, Pinc és Fülek díszpolgára, Liszt Ferenc-, Kodály Zoltán-díjas, Bartók Béla- emlékdíjas előadóművész koncertezik május 15-én, csütörtökön 18 órától a Pozsonyi Casinóban. Az elmúlt tizenöt év alatt több mint 2000 koncertet adott 3 kontinensen, 31 országban. Életéről, gazdag pályájáról Hritz Júlia beszélget vele. (ú)

Zirig Árpád könyvének bemutatója

Dunaszerdahely. Zirig Árpád Küszöbén a télnek című könyvének bemutatóját május 15-én, csütörtökön 18 órától tartják a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. A verseskötetet Tóth László költő, műfordító méltatja. (ú)

Mundruczót mutatta be a Le Monde

Párizs. A cannes-i verseny ismeretlenjei címmel Ari Folman izraeli, Eric Khoo szingapúri és Brillante Mendoza fülöp-szigeteki rendező mellett Mundruczó Kornélt mutatta be tegnap a Le Monde francia napilap. A holnap kezdődő 61. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába 21 filmmel egyetemben a magyar rendező Delta című alkotása is meghívást kapott. A lap szerint Mundruczó vállalja azt a kulturális örökséget, amely Bartók Béla zenéjén, valamint Jancsó Miklós és Tarr Béla filmjein át vezet. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?