RÖVIDEN

Charalambides-koncert Somorján
Somorja. Május 1-jén, csütörtökön 18 órától a texasi Houstonból érkező Charalambides együttes ad koncertet a zsinagógában.

Charalambides-koncert Somorján

Somorja. Május 1-jén, csütörtökön 18 órától a texasi Houstonból érkező Charalambides együttes ad koncertet a zsinagógában. A zenekart 1991-ben alapította Tom Carter, Christina Carter és Kyle Silfer, s olyan, pszichedelikus zenét játszó texasi bandák nyomdokain indultak el, mint a 13th Floor Elevators vagy a Red Krayola. Nevüket egy görög vásárlótól kölcsönözték, aki gyakran járt abba a lemezboltba, ahol Tom és Christina találkozott. „A 21. század valódi experimentális etno zenéje ez, amely a csendet és a stázist vizsgálja, hasonlóan ahhoz, mint amikor a 20. század második felének muzsikusai felfedezték az amplifikációt, a zajt és a sebességet” – írta róluk Marcus Boon. A Charalambides előzenekara a szlovákiai Angakkut lesz. (m)

No comment – kiállítás

Pozsony. Ma 17 órakor nyitják meg az Open Galleryben (Baštová 5.) a No comment című kiállítást, amelynek anyagát az Újságírói Díj negyedik évfolyamának versenyébe benevezett legjobb sajtófotókból és karikatúrákból állították össze. A mintegy 100 fotó és karikatúra arról nyújt áttekintést, melyek voltak a 2007-es esztendő legfontosabb hazai és külföldi eseményei, és ezt hogyan örökítették meg a szlovákiai fotósok. A tárlat május 25-ig látogatható. (m)

Látogatócsúccsal zárt a könyvfesztivál

Budapest. Minden eddigi látogatói rekordot megdöntött a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál: jóval több mint hatvanezer érdeklődő volt kíváncsi a könyves seregszemlére, amely idén új helyszínen, a Millenárison várta az irodalombarátokat. Az új helyszín, a Millenáris maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, tökéletes körülményeket biztosított a több száz kiállítónak, vendégnek és a háromszáznál is több kísérőrendezvénynek. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?