Mihók Attila: ugyanilyen lélektani állapotban kell védekeznünk

Mihók Attila: ugyanilyen lélektani állapotban kell védekeznünk

Mihók Attila társ szövetségi kapitány szerint a magyar női vízilabda-válogatottnak ugyanolyan hozzáállással kell védekeznie a párizsi olimpia folytatásában is, mint hétfő este a Kanada elleni csoportmérkőzésen, amelyet 12–7-re nyert meg.

„Nagyon jól kezdtünk, rögtön az elején sikerült meghoznunk azokat az elemeket, amik hiányoztak a hollandok ellen: egy-egy center akciógól vagy egy kiharcolt ötméteres. Eközben a védekezésünk szinte végig stabil volt, ezzel kiváló első negyedet hoztunk. Az ezt követő időszakokban tudtuk tartani a különbséget, igaz, nem könnyen. A harmadik negyed kritikus volt, de fegyelmezettek voltunk és odatettük azt a két-három kartempót, amire szükség volt” – nyilatkozta az interjúzónában Mihók Attila.

Külön kiemelte a harmadik negyed végén Keszthelyi Rita gólját, ami Garda Krisztina gyönyörű átadásából született.

A szakember hozzátette, nem foglalkoznak az esetleges számolgatással, minden lehetséges forgatókönyvre fel kell készülniük. Megjegyezte, a pénteki, Kína elleni összecsapás sem lesz egyszerű, látva az ázsiaiak Hollandia elleni meccsét, ahol már 8–5-re is vezettek, végül azonban kikaptak.

„Ugyanilyen lélektani állapotban kell védekeznünk, hogy ott is sikeresek legyünk” – fűzte hozzá a kapitány.

Garda Krisztina megjegyezte, a kanadaiak elleni közös edzőtáborozások hasznosak voltak.

„Fontos volt, hogy a legelején keményen beálljunk a meccsbe és egy pillanatra se tartalékoljunk. Itt minden találkozó egy élet-halál harc. Biztosan hasznosan fogjuk eltölteni az előttünk álló három napot, Kína ellen sem csak fürödni fogunk” – szögezte le.

Gurisatti Gréta kiemelte, látszott a csapaton, hogy a hollandoktól elszenvedett vereséget le tudta zárni.

„Ez így van rendjén, egy olimpián minden nap új nap. Ma voltak meglepetések, mi el akartuk kerülni, hogy Kanadának legyen esélye erre. Az edzőtáborban is az volt a tanulság ellenük, hogy az elején nem szabad hagyni, hogy elkapják a fonalat. Jól indítottuk a meccset, masszívan védekeztünk. Ugyan az emberelőnyös helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, de ez legalább azt mutatja, hogy ennyi akciógóllal tudtunk nyerni” – fogalmazott Gurisatti.

A magyaroknak – akik az első fordulóban 10–8-ra kikaptak Hollandiától – most három nap pihenőjük lesz, pénteken Kína ellen folytatják szereplésüket, a csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?