RÖVIDEN

Tangó – kicsit másként
Pozsony. Világhírű tangók hangzanak el Peter Breiner zongoraművész hangszerelésében és előadásában holnap 20 órakor a klarisszák templomában. Peter Breinerrel Boris Lenko és Stano Palúch muzsikál. A trió zenéje a finom érintések, a régi idők iránti nosztalgia és a tánc szenvedélye között mozog.

Tangó – kicsit másként

Pozsony. Világhírű tangók hangzanak el Peter Breiner zongoraművész hangszerelésében és előadásában holnap 20 órakor a klarisszák templomában. Peter Breinerrel Boris Lenko és Stano Palúch muzsikál. A trió zenéje a finom érintések, a régi idők iránti nosztalgia és a tánc szenvedélye között mozog. Peter Breiner a klasszikus zenét játszó muzsikus, a dzsesszzenész és a showman tapasztalatait ötvözte e műsorban, s mindehhez kiváló zenésztársak állnak mellette. Előadásukban a tangó felejthetetlen zenei élményt nyújt a hallgatóknak. (ú)

Lakatos Róbert brácsaestje

Budapest. Rendhagyó brácsaestjével lép fel Lakatos Róbert a Biennálén, a Külhoni Magyarok Kortárs Művészeti Fesztiválján október 4-én 19 órától a zeneakadémia Kistermében. A programban Sosztakovics, Kodály, Bartók, Brahms egy-egy műve, valamint Lakatos Róbert két saját szerzeménye szerepel. Közreműködik Ladislav Fanzowitz (zongora), Konrád György (brácsa), Korpás Éva (ének) és a Rév zenekar. Lakatos Róbert 2001-ben diplomázott a pozsonyi Zeneművészeti Akadémián. Jelenleg a Solistes Européens Luxembourg zenekarának oszlopos tagja, ahol nemcsak mint zenekari muzsikus, de mint szólista és kamarazenész is szerepel. Az Európai Zenei Akadémia tagjaként számos helyen koncertezett már, például New Yorkban. Párizsban, Prágában, Moszkvában. Itthon a Rév zenekar által is ismert, amelyet 2005-ben alapított, s amely zenéjében a komoly- és a népzene közötti kapcsolódásokat keresi. (pe)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?