RÖVIDEN

A Taxidermia vitte el a fődíjat
Pöstyén. Az Oscar-díjra is jelölt Pálfi György-film, a Taxidermia nyerte a Cinematik fesztivál fődíját. A vasárnap véget ért pöstyéni filmfesztivál második évfolyamán erről tizenkét fiatal európai kritikus döntött. A díjat a film főszereplője, Czene Csaba vette át.

A Taxidermia vitte el a fődíjat

Pöstyén. Az Oscar-díjra is jelölt Pálfi György-film, a Taxidermia nyerte a Cinematik fesztivál fődíját. A vasárnap véget ért pöstyéni filmfesztivál második évfolyamán erről tizenkét fiatal európai kritikus döntött. A díjat a film főszereplője, Czene Csaba vette át. Florian Henckel von Donnersmarck Oscar-díjas darabja, A mások élete közönségdíjas lett. (tasr)

Két kizökkentett férfi meg egy nő

Rozsnyó. A budapesti Stúdió K színház vendégszereplésével Slawomir Mrozek 3 éj című darabjának bemutatójára kerül sor ma délután 17 órai kezdettel a rozsnyói Actores Városi Színházban a TEMPUS ART III. Nemzetközi Alternatív Színházfesztivál keretén belül. Két együtt dolgozó és munkájukból kifolyólag együtt utazó férfi egy szállodai szobában olyan élmény hatása alá kerül egy harmadik személy – nő – megjelenésével, hogy ideig-óráig kizökkennek a mindennapok biztonságából, és megkérdőjelezik egymás és a maguk létezését is. Rendező: Czajlik József, szereplők: Hannus Zoltán, Tamási Zoltán, Nyakó Júlia. Főszervező: a rozsnyói Actores Városi Színház, társrendező: a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete, Pozsony. (mkki)

Új irodalmi csevejek a láthatáron

Érsekújvár. Szeptember 12-én szerdán kezdődik a Nyitra megyei önkormányzat és az érsekújvári Anton Bernolák Könyvtár irodalmi rendezvényeinek őszi sorozata. Az első forduló vendégei Barak László költő-újságíró és Bödők Zsigmond csillagász, velük H. Nagy Péter irodalomtörténész beszélget. Az estet Kecskés Ildikó vezeti. Kezdés: 18.00. (abk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?