RÖVIDEN

Drámapedagógiai játék bemutatója
Fülek/Losonc. Újabb előadásokat tart a magyarországi Kerekasztal Színházi Társaság Szlovákiában.

Drámapedagógiai játék bemutatója

Fülek/Losonc. Újabb előadásokat tart a magyarországi Kerekasztal Színházi Társaság Szlovákiában. Komárom, Pozsony, Kassa, Dunaszerdahely és Nyárasd után szeptember 10-én, hétfőn Füleken, a Városi Művelődési Központban mutatja be négy drámapedagógus-színész a Fogságban című drámapedagógiai játékot 2. osztályos tanulóknak, 10 órakor és 13.15-kor. Az előadás lefolyását figyelemmel kísérhetik a pedagógusok és azon érdeklődők, akiket érdekel a dráma alkalmazása a nevelésben. Másnap, szeptember 11-én a losonci Kármán József Alapiskolában szerepel a Kerekasztal Színházi Társaság. Délelott 9.30-tól ismét a 2. osztályosokkal játszanak együtt, de a közös foglalkozást végignézhetik a pedagógusok és kozépiskolások is. 13.15-től újra a Fogságban című játék kerül bemutatásra Losoncon. (ú)

Elhunyt Hegedűs István karikaturista

Budapest. Életének 75. évében elhunyt Hegedűs István Munkácsy-díjas grafikus, karikaturista. Az érdemes művészt, aki a jól ismert „Hihi” szignóval jegyezte rajzait, hosszan tartó betegség után csütörtökön érte a halál. 1957–90 között a Ludas Matyi, majd az Új Ludas, később az Úritök című szatirikus folyóirat karikaturistája volt. Könyvillusztrációkat, plakátokat, címlapokat készített. Következetesen „bizonytalan” vonalakkal rajzolt, nyújtott alakjai és az átlagkarikatúrák közül éppen rajzi személyességükkel kitűnő, szikár iróniájú karikatúrái több folyóiratban is felbukkantak. Munkásságát 1967-ben Munkácsy-díjjal, 1986-ban érdemes művész címmel ismerték el. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?