RÖVIDEN

Irodalom és... szabadság
Pozsony. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete Irodalom és... című rendezvénysorozatának következő témája a szabadság lesz.

Irodalom és... szabadság

Pozsony. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete Irodalom és... című rendezvénysorozatának következő témája a szabadság lesz. Holnap 17 órától az intézet székházában az Irodalom és... szabadság című társalgóesten Csaplár Vilmos íróval, a Szépírók Társaságának elnökével Barak László költő, kiadó beszélget. (ú)

Coppola új filmje Rómában

Los Angeles. Francis Ford Coppola amerikai rendező a Youth Without Youth című új filmjét az októberi római filmfesztiválon mutatja be. Coppola utoljára tíz évvel ezelőtt rendezett filmet, ezért szenzációszámba megy, hogy idén új munkával jelentkezik. A Youth Without Youth című második világháborús film forgatókönyvét Mircea Eliade román vallástörténész és író regénye nyomán írta maga a rendező. „Ez a film új korszakot nyit meg a pályámon. Ezentúl csak személyes hangvételű filmeket szeretnék készíteni. Alig várom, hogy új filmemet bemutathassam abban az országban, amelynek nagy rendezői, így Rossellini, Fellini, Visconti, Pasolini és Antonioni, pályám kezdeti szakaszának meghatározó alkotói voltak” – mondta Coppola. A film egy félénk professzorról szól, aki a második világháború hatására megváltozik, és valami különös, misztikus dolgot fedez fel. (MTI)

Jön a Harry Potter-enciklopédia

London. Hivatalosan az utolsó lesz a július 21-én megjelenő hetedik Harry Potter-epizód, de a példátlan népszerűségű varázslótanonc kitalálója állítólag fontolgatja egy „utolsó utáni” könyv megírását is, amely az általa teremtett misztikus világ „tudományos” összefoglalója lenne. Joanne K. Rowling felfedte: a nyolcadik kötet enciklopédiaszerűen tárná fel például a varázslóképző iskola hátterét, alapításának körülményeit, a főbb szereplők részletes családfáját. Az írónő mindehhez azokat a felgyülemlett háttéranyagokat használná fel, amelyek eddig nem kerültek be a Potter-könyvekbe. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?