RÖVIDEN

Szőttes-táncház az AndoDrommal
Pozsony. Hétfőn 19.30-kor Szőttes-táncház kezdődik a Csemadok-székház nagytermében (Nám. 1. mája 10-12.). A vendég a magyarországi autentikus roma népzenét játszó AndoDrom együttes lesz, amely 20 órától lép fel.

Szőttes-táncház az AndoDrommal

Pozsony. Hétfőn 19.30-kor Szőttes-táncház kezdődik a Csemadok-székház nagytermében (Nám. 1. mája 10-12.). A vendég a magyarországi autentikus roma népzenét játszó AndoDrom együttes lesz, amely 20 órától lép fel. Ezt követően 22 órától magyarországi roma táncokat tanít Dobi Matild és partnere. A táncházban kézműves-foglalkozás és további meglepetés is várja a résztvevőket. (ú)

V. Vox Humana kórusfesztivál

Komárom. A Komáromi Városi Művelődési Központ és a Jókai Mór Alapiskola április 25-én rendezi a Komáromi Napokat nyitó V. Vox Humana kórusfesztivált – a komáromi énekkarok hagyományos közös hangversenyét. Az idei fesztivál „hármas ünnep”: a legszebb hangszer, az emberi hang ünnepe és kettős jubileum. Jubilál a fesztivál és a Jókai Mór Alapiskola kórusai: a kicsinyek 35, a nagyok 45 évesek lettek. A hangversenyen, amely 17 órakor kezdődik a vmk koncerttermében, fellép a Gaudium vegyes kar – az iskola és a VMK kórusa – is, amelyet négy éve a jubiláló gyermekkórusok egykori lelkes tagjai alapítottak. A fellépők között lesz a Komenský Utcai Szlovák Tannyelvű Alapiskola Margaretka gyermekkara, a Marianum Egyházi Alapiskola Kicsinyek Kórusa, a helyi nyugdíjasklub Klapka György Dalköre és a Művészeti Alapiskola Zenekara. Vendégek a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara és a pápai Erkel Ferenc Zenei Általános Iskola 100 tagú kicsinyek kórusa. (S. L.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?