RÖVIDEN

Zbigniew Libera fotográfiái
Pozsony. A Lengyelország határain túl is ismert és provokatív alkotásai miatt sokat vitatott fotóművész, Zbigniew Libera fotográfiáiból nyílik kiállítás a Fotográfia Közép-európai Házában holnap 17.30-kor.

Zbigniew Libera fotográfiái

Pozsony. A Lengyelország határain túl is ismert és provokatív alkotásai miatt sokat vitatott fotóművész, Zbigniew Libera fotográfiáiból nyílik kiállítás a Fotográfia Közép-európai Házában holnap 17.30-kor. Ugyanitt 18 órakor nyitják meg a cseh fotográfus, Jaroslav Malík Ostrava, a városok városa című kiállítását. (t)

David Hockney szavai és képei

Pozsony. A Szlovák Nemzeti Galéria a British Counsillal együttműködve rendezi meg David Hockney Szavak & Képek című kiállítását, amely napjaink egyik legismertebb brit művészének a hatvanas-hetvenes években készült négy grafikai sorozatát mutatja be. A tárlat ma 17 órakor nyílik az Esterházy-palota harmadik emeltén, és május 27-ig tekinthető meg. (t)

Homage a Kassák – 120

Pozsony. Homage a Kassák – 120 címmel nyílik kiállítás ma a Pozsonyi Magyar Galériában (Csemadok OV székházának nagyterme, Május 1. tér 10-12.). A kiállítás keretében a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának tagjai emlékeznek alkotásaikkal (festmények, grafikák) a magyar avantgárd világszínvonalú képviselőjére születésének 120., halálának 40. évfordulója alkalmából. A tárlatot Duba Gyula író nyitja meg, beszédet mond Szabó Haltenberger Kinga, az SZMT elnöke. A kiállítás április végéig tart nyitva. (ú)

Schlöndorff Bulgáriában forgat

Volker Schlöndorff Oscar-díjas német rendező (Bádogdob) A nőpápa címmel Bulgáriában forgatja új filmjét. A forgatás a tervek szerint május közepén kezdődik Franka Potentével (A lé meg a Lola) a főszerepben, s augusztusban fejeződik be. Forgatnak majd Szófiában, egyebek között a bolgár főváros jelképének számító Alekszandr Nevszki-székesegyházban, a Duna menti Vidinben és az ország nyugati részében fekvő Belogradcsikban. A film Donna Cross bestseller regényére épül, ingelheimi Johannáról szól, aki – férfinak adva ki magát – a római klérus első sorába küzdötte fel magát, és 853-ban állítólag pápává is megválasztották. A történet évszázadok óta szenvedélyes viták tárgya, a Vatikán a legendák birodalmába utalja. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?