RÖVIDEN

Fennakadás az Új Szó terjesztésében
Pozsony. Az Új Szó csütörtöki számából, amelyből a nyomda – állítása szerint elegendőt állított elő– a disztribúció során 1700 darab eddig tisztázatlan okokból eltűnt.

Fennakadás az Új Szó terjesztésében

Pozsony. Az Új Szó csütörtöki számából, amelyből a nyomda – állítása szerint elegendőt állított elő– a disztribúció során 1700 darab eddig tisztázatlan okokból eltűnt. Egyik lapterjesztőnk, a Czvedler társaság jelezte, a hiány miatt Komáromban, Párkányban, Nagymagyaron és Diószegen a szokásosnál jóval kevesebb Új Szó került a standokra. A problémáért olvasóink elnézését kérjük. (ú)

Szavazhatnak a rabok is

Pozsony. Azok is részt vehetnek a regionális választásokon, akik vizsgálati fogságban vannak: ha időben jelzik, hogy akarnak szavazni, mozgóurnát küldenek a fegyintézetbe. Jelenleg 3000 személy van előzetes letartóztatásban, s idáig nyolcan kérték, hogy voksolhassanak – tájékoztatott Richard Fides igazságügyi szóvivő. A börtönbüntetésüket töltő elítéltek nem kapcsolódhatnak be a választásokba. (sza)

Elítéli Palkót az EuroCOP

Luxemburg. A szakszervezetben tevékenykedő rendőrök üldözésének befejezésére szólította fel a szlovák kormányt a huszonnyolc európai rendőrszakszervezetet tömörítő EuroCOP. Az erélyes nyilatkozat hátterében a rendőrök október 25-én tartott demonstrációja áll, miután Valdimír Palko, belügyminiszter alacsonyabb beosztásba helyezte Miroslav Litvát, a Szlovákiai Rendőrszakszervezet elnökét, és fegyelmivel fenyegette meg a felvonuló rendőröket. (TASR)

Októberben meglódult az infláció

Pozsony. A szeptemberi jelentéktelen, 0,2%-os árnövekedést követően októberben havi szinten már 1,1%-kal emelkedtek a fogyasztói árak. Az októberi áremelkedés fő oka a lakossági földgáz árának 21%-os emelkedése, ami kihatott a lakhatási költségek, a víz és a fűtés meglóduló árára is. Ellenben az élelmiszerárak egy hónap alatt 0,2%-kal mérséklődtek. Éves szinten, azaz 2004 októberétől számítva 3,3%-os az infláció mértéke. A pénzromlás éves mértéke még mindig a jegybank által meghatározott 3-4%-os inflációs célkereten belül maradt. (s, t)

Reform a postaládánkban

Pozsony. A napokban mintegy 900 ezer háztartásba juttatja el az egészségügyi minisztérium azokat a füzeteket, melyek aprólékos tájékoztatást nyújtanak az egészségügyi reform részleteiről. A négy kiadvány ismerteti az egészségügyi szolgáltatásokért fizetendő díjakat, a gyógyszerek kiváltásával kapcsolatos tudnivalókat, az egészségbiztosítási változásokat és a hozzáférést a személyes egészségügyi dokumentációhoz. (lpj)

Nevelnek, nem megfigyelnek

Pozsony. Az iskolaügy dolga nem a szélsőséges diákok megfigyelése, hanem a nevelés, nyilatkozta Martin Fronc oktatási miniszter. Kifejtette, az etikai nevelés feladata lenne a toleranciakészség kifejlesztése. Véleménye szerint a szélsőséges csoportok felkutatása és megfigyelése a belügyminisztérium hatáskörébe tartozik. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?