Rangos mustrákon szerepel Kocsis Ágnes legutóbbi filmje

<p>Kocsis Ágnes Cannes-ban díjazott játékfilmje, a Pál Adrienn a rigai, majd a zürichi nemzetközi filmfesztivál rangos versenyprogramjában indul - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t szerdán.</p>

Rigában pénteken kezdődik a nemzetközi filmfesztivál, az Arsenals. A lett főváros jelentős kulturális eseményei között számon tartott, kétévente megrendezett fesztivál műsorra tűzi Kocsis Ágnes új játékfilmjét is: a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Pál Adrienn az Arsenals nemzetközi versenyprogramjába kapott meghívást 12 vetélytárssal együtt.

Az európai koprodukcióban készült és Cannes-ban díjazott Pál Adrienn Lettország után Svájcban is bemutatkozik: a szeptember 23-án kezdődő zürichi filmfesztivál rangos versenyprogramjába is hivatalos Kocsis Ágnes új rendezése. A fiatal alkotókat felvonultató zürichi seregszemlén idén vesz részt először magyar film.

A Pál Adrienn című film Piroska, egy "túlsúlyos, érzéketlenné vált ápolónő" története, "aki nem tud ellenállni a krémes süteményeknek. Az elfekvő osztályon dolgozik, az életét körbefonja a halál. Egy napon útra kel, hogy megkeresse régen elvesztett gyerekkori barátnőjét. Miközben az emlékeit próbálja összegyűjteni, ellentmondásos utazásra indul a saját és azok emlékezetében, akikkel útja során találkozik" - idézi fel a film történetét a filmunió közleménye.

Kocsis Ágnes legutóbbi filmje, mely versenyben van az Európai Filmakadémia díjaiért is, a Pusztai Ferenc vezette KMH Film produkciójában készült.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?