Praktikus megoldások egy fillér nélkül

Szék mint asztalka
Kellemetlen az idő – szinte elkerülhetetlen a megfázás. S aki beteg, az feküdjön, s ha van, aki ágyba viszi az ételét, örüljön. Nincs minden háztartásban „ágyasztal”, de van szék. A rajz tanúsága szerint remekül betölti a tálaló szerepét.

Szék mint asztalka

Kellemetlen az idő – szinte elkerülhetetlen a megfázás. S aki beteg, az feküdjön, s ha van, aki ágyba viszi az ételét, örüljön. Nincs minden háztartásban „ágyasztal”, de van szék. A rajz tanúsága szerint remekül betölti a tálaló szerepét. A támla hátlapja az asztalka, s hogy ne billegjen, a szék első két lábára egy zsámolyt (vagy bármi mást) erősítünk.

Villanygyertyatárolása

A villanygyertyának nem is annyira a felrakása okoz bosszúságot a karácsonyfa díszítésekor, mint inkább a kibogozása. A fenyő likvidálásakor sietve lekapkodjuk a díszeket meg a villanyégőket, de ahhoz már nincs türelmünk, hogy szépen összecsomagoljuk. Ha rászánunk egy kis időt, a következő karácsonyfa-díszítéskor elkerüljük a mérgelődést, és nem töltünk órákat az összegubancolódott zsinór kibogozásával. A füzért letesszük a padlóra, és a középső gyertyánál kezdve összekötjük a szemközti égők között a zsinórokat.

Tárolók – spárgában

Közönséges befőttesüvegek, közönséges spárga. Külön-külön egyik sem nagy szám, de együtt mutatós tárolók. A kisebb-nagyobb befőttesüvegeket szorosan körültekerjük spárgával (a két végén „elbujtatjuk”), díszíthetjük gyönggyel, száraz virággal. Elkészítése oly könnyű, hogy a gyerek is megcsinálja. A képen látható tárgyak kamocsai gyerekek művei.

Ablakszigetelés

A fűtéssel csak akkor tudunk takarékoskodni, ha az ajtók-ablakok jól záródnak. Márpedig a legtöbb házban éppen itt szökik el a meleg. Ablakcserére nincs pénz, legfeljebb az agyonreklámozott gumiszigetelésre – de ez sem hatásos mindig. Marad a pokróc – amit már nagyanyáink is alkalmaztak. Csak hát nem valami üdítő látvány az ablakpárkányra gyömöszölt ócska rongy. A pokróc maradhat, szorosan feltekerjük és becsomagoljuk valamilyen anyagba (függönymaradék, abrosz stb.), a két végét összefogjuk, masnit kötünk rá (nem kell elszabni az anyagot). Ugyanezt a megoldást ajánljuk a bejárati ajtóhoz is. (kop)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?