Pozsonyban lép fel a Budapest Táncszínház

ÚJ SZÓ-ELŐZETESPozsony. A fővárosban lép fel ma a Budapest Táncszínház. Az Elledanse Színházban délelőtt workshopot tartanak.A Behozatalból (Z dovozu) című hétvégi rendezvényen a modern művészet többféle műfajával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Pozsony. A fővárosban lép fel ma a Budapest Táncszínház. Az Elledanse Színházban délelőtt workshopot tartanak.

A Behozatalból (Z dovozu) című hétvégi rendezvényen a modern művészet többféle műfajával ismerkedhetnek meg a résztvevők. Ma este nyolctól egy nagy-britanniai produkciót láthat a közönség, utána kiállításmegnyitó lesz. Holnap délelőtt tíztől Földi Béla, a Budapest Táncszínház művészeti vezetője tart foglalkozást a táncosoknak. Šárka Ondrišová színházigazgató lapunknak elmondta, a délelőtti szemináriumra sokan jelentkeztek. „Jó, hogy a táncosok a helyszínen kérdezhetnek rá a bemutatott táncmozdulatokra” – véli az igazgatónő. Este nyolctól a Budapest Táncszínház lép színpadra; Kislányom, Anne Frank című előadásukat mutatják be. A darabban Anne Frank személyiségét próbálják bemutatni az irodalom és a tánc segítségével.

Ondrišová szerint egyre többen érdeklődnek a tánc iránt. „Az emberek szívesen néznek mozgásszínházi produkciókat, s nem csak táncosok és szakemberek. Az egyszerű nézők is eljárnak az előadásainkra” – mondta a színházigazgató. Azt is megtudtuk tőle, hogy a rendezvény egy visegrádi csereprogram keretében valósul meg; nyáron a pozsonyi táncosok látogatnak el Budapestre. Ondrišová elárulta, más magyar együttesekkel is szívesen felvennék a kapcsolatot.

A táncszínház bemutatója után, este kilenctől Vladislava Plančíková Felvidék – Horná zem című filmjét vetítik a Miletič utcai színházban. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?