Nyolc jelölés a Chicagónak

A Chicago című film kapta a legtöbb, szám szerint nyolc jelölést az egyik legfontosabb amerikai filmes díjra, az Arany Glóbuszra.
A jelöléseket csütörtökön jelentették be Beverly Hillsben. Az Arany Glóbusz-díjakból következtetni lehet a legrangosabb filmdíj, az Oscar várható győzteseire.

A Chicago című film kapta a legtöbb, szám szerint nyolc jelölést az egyik legfontosabb amerikai filmes díjra, az Arany Glóbuszra.

A jelöléseket csütörtökön jelentették be Beverly Hillsben. Az Arany Glóbusz-díjakból következtetni lehet a legrangosabb filmdíj, az Oscar várható győzteseire. Az Arany Glóbusz díjazottjait január 19-én, az Oscar-díjasokat márciusban ismeri meg a világ.

A nyolcszoros Arany Glóbusz-jelölt Chicago a hasonló című Broadway-musical alapján készült. Főszereplői Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones és Richard Gere.

A legjobb női főszereplő díjára jelölték a film két női főszereplőjét, az alkotás ezenkívül jelölt a legjobb zenés film vagy vígjáték kategóriában is. Hét jelölést kapott Az órák (The Hours) című háromrészes film, amely Virginia Woolf regényéből készült.

A filmben szereplő Nicole Kidmant jelölték a legjobb női főszereplő díjára, a filmet pedig a legjobb drámai alkotásra.

Hat jelöléssel következik utánuk az Adaptation, amely a legjobb zenés film vagy vígjáték kategóriában várományos. Szerepel a jelöltek között A Gyűrűk Ura – A két torony, továbbá Martin Scorsese New York-i bandák és Roman Polanski A zongorista című alkotása.

Rendezőként Martin Scorsese (New York-i bandák), Peter Jackson (A Gyűrűk Ura), Rob Marshall (Chicago), Stephen Daldry (Az órák) kapott jelölést.

A legjobb drámai női főszereplő díjáért Nicole Kidman mellett Meryl Streep és Salma Hayek verseng.

A legjobb drámai férfi főszereplő díjra jelölt többek között az About Schmidt című, többszörösen jelölt filmben szereplő Jack Nicholson és a Kapj el, ha tudsz főszereplője, Leonardo DiCaprio.. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?