Nyári filmzápor 2.

Folytatjuk az előző héten elkezdett rövid áttekintést arról, hogy a nyári hőségben milyen filmekre ülhetünk be a – feltehetően légkondicionált – mozikba.

Shrek 2

Idén nyáron ismét visszatér mindenki kedvenc zöld ogréja, a mogorva, de szeretni való Shrek. A DreamWorks nagysikerű animációs filmjének folytatásában ismét feltűnnek az első rész szereplői: Fiona hercegnő, Farquaad nagyúr és persze a minden lében kanál beszélő szamár is. Az eredeti változathoz olyan hollywoodi szupersztárok kölcsönözték a hangjukat mint Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona), Eddie Murphy (szamár) és John Litgow (Farquaad). A második epizódban a lista John Cleese-zel és Julie Andrewszal bővül, akik a Shrek által megmentett hercegnő aggódó szüleit szólaltatják meg, s nem szabad megfeledkezni az epizódszerepre beugró Antonio Banderasról (Csizmáskandúr), és Rupert Everettről sem, aki egy bájolgó herceg szerepét kapta.

A sztori ott kezdődik, ahol az első rész végén abbamaradt. A nászútról visszatérő fiatal házasok vacsorameghívást kapnak Fiona felmenőitől, akik azonban nem is sejtik, hogy leányuk, akit utoljára egy vörös hajú szépség képében láttak utoljára, urához hasonlóan ogrévé változott. Igaz, a szülők sem mentesek a meglepetésektől, s az első rész mélynövésű földesura, Farquaad nagyúr is kiveszi majd a részét a kalandokból. Már csak az a kérdés, hogy vajon mi lett a vége a beszélő szamár és a szemérmes sárkánylány románcának.

Holtak hajnala

Peter Jackson nem ülhet sokáig jól megérdemelt babérjain. Ezúttal nem A Gyűrűk Ura-trilógia révén besöpört aranyszobrocskákat, hanem a Hullajó című klaszszikust fenyegeti a konkurencia. Az 1992-es B-horror ugyanis kultuszfilmmé nőtte ki magát a műfaj szerelmesei körében. A Kill Billt és a Monty Python társulat némely jelenetét megszégyenítő alkotásban hordószámra fröcsög a paradicsomlé, és a zombikat formázó gumimaszkok idegborzoló rettegés helyett rekeszizomgörcsöt okozó nevetésre kényszerítik a nézőket. A B horrorfilm műfaját egy percig sem szabad komolyan venni, s ebben az esetben garantált a szórakozás. Az ismertebb példák közül az Alkonyattól pirkadatigot említhetnénk, s körülbelül ebben a kategóriában kellene elhelyezni a már címével is sokat ígérő Holtak hajnalát is.

Pókember 2

A 2002-ben bemutatott Pókember minden idők legsikeresebb premierjeként vonult be az mozi történetébe. A kasszasikert az Egyesült Államokban különösen nagy érdeklődés övezte, ugyanis ez volt az egyik első olyan alkotás, amelyet közvetlenül érintettek a 2001 szeptember 11-i terroristatámadások. A Pókember eredeti változatának végén a piros-kék ruhás szuperhős a World Trade Center ikertornyai közé kifeszített hatalmas hálóval kapta volna el a menekülő rosszfiúk helikopterét, azonban a két irodaház megsemmisülése után a film készítőinek újra kellett forgatniuk ezeket a képsorokat.

A Pókember főszerepére a Wonder Boys – Pokoli hétvége című dráma egyik főszereplőjét, a 29 éves Tobey Maguire-t sikerült megnyerni, s hosszú tárgyalásokat követően a fiatalember rábólintott a második epizód elkészítésére is. A női főszereplő Kirsten Dunstot is le tudták szerződtetni egy újabb rész erejéig, míg a falmászó szuperhős ellenfelét a csápokkal felszerelt dr. Otto Octaviust, másik nevén dr. Octopust a Fridá-ból és a Maverick-ből ismert Alfred Molina kelti majd életre. A rendezést ezúttal is Sam Raimi vállalta magára, minden adott tehát, hogy a Pókember 2 a 2004-es évad egyik legnagyobb sikere lehessen. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?