Nézőművészeti Főiskola

Pozsony. A tatabányai Jászai Mari Színház vendégszerepel április 23-án, hétfőn az Astorka Színházban, a VII. Tavaszi Fesztivál – Diákhét című rendezvénysorozat keretében. Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című darabját Árkosi Árpád állította színpadra.

Pozsony. A tatabányai Jászai Mari Színház vendégszerepel április 23-án, hétfőn az Astorka Színházban, a VII. Tavaszi Fesztivál – Diákhét című rendezvénysorozat keretében. Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című darabját Árkosi Árpád állította színpadra.

Az előadás valamikor a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A kormány ugyanis bezáratta az összes színházat, mert a színészek egyre többször keveredtek vitába a nézőkkel, és sokszor leállt vagy félbeszakadt az előadás. Az egyik Hamlet-előadás alatt például a címszerepet játszó színész Yorick koponyájával fejbe dobta az egyik popcornozó nézőt. Az igazi tragédia azonban egy Cid-előadáson következett be, mikor két felbőszült Kossuth-díjas színész a nézők közé hajított egy másfél mázsás kandelábert – négy halott, tizenöt sebesült… Ennek már három éve. Itt az ideje az óvatos nyitásnak. A Kultusz-minisztérium prevenciós alapja létrehoz egy felsőfokú oktatási intézményt, mely diplomás nézőképzéssel foglalkozik. A diploma tulajdonképpen egyfajta jogosítvány, ami igazolja, hogy tulajdonosa alkalmas a színházban rá váró fokozott pszichikai és fizikai terhelés elviselésére… A tanári kar tagjai: Scherer Péter (Vancsók Márió, az Egyetemes Magyar Nézőművészeti Tanszék alapító tanszékvezetője), Mucsi Zoltán (Szagolnyák Imre, az alternatív dekódolás docense) és Katona László (Színházi Lacika, tanársegéd).

Az előadás 19 órakor kezdődik. A rendezvény szervezője a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?