Régiófoci: góleső volt a nyárasdi újoncnál

nyárasd

Gólszüret volt vasárnap Nyárasdon, ahol a nyugat-szlovákiai V. Hummel fociliga délkeleti csoportjának 6. fordulójában a mezőny csallóközi újonca 7:0 arányban győzte le Berencs (Branč) csapatát.

A párharc további érdekessége, hogy a hazaiak mezében Kálmán Gergely triplázott. A dicső tettre csupán húsz percre volt szüksége. A fordulót követően a győztes alakulat a tabella 2. helyére lépett.

Mindig nagy élmény a fociról csevegni Renczés Gáborral, aki az elmúlt idényben bajnoki címhez vezette a nyárasdiakat. Ezúttal sem volt másként. Ugyanis amikor arról érdeklődtünk, hogy mik voltak a bravúros diadal legfontosabb összetevői, mértéktartóan válaszolt. „Nem mi voltunk kimagaslóak. Sokkal inkább az ellenfelünk múlta alul önmagát. Rossz állapotban vannak. Ha jól számolok, öt 38 esztendős labdarúgót is pályára küldtek ellenünk. Nem vitatom a rutin értékét, de a nagy hőségben amolyan öregfiúk fociját játszották. Megbecsülték, helyenként igyekeztek hosszabb időre eldugni a labdát. Jól kezdtünk, a 14. percben már 2:0 volt az állás. Sokáig nem változott az eredmény, az 56. percben növeltük előnyünket. Ezt követően már csak az volt a kérdés, hány gólig jutunk. Hétig meg sem álltunk” – nyilatkozta lapunknak a találatokban bővelkedő bajnokiról a házigazdák trénere.

Egyébként a zöld-sárgák jól kezdtek, a nyitányon 2:0-ra verték az ógyallaiakat, de a további két hazai meccsen csupán egy pontot gyűjtöttek be. „A jó játékerőt képviselő tardoskeddiekkel ikszeltünk (2:2), a garamkovácsiak (Kozárovce) pedig 4:0-ra nyertek nálunk. Egy olyan meccsen, melyen ha éjfélig játszunk, akkor sem rúgtunk volna gólt. Eddig csak hazai pályán húztuk a rövidebbet, vendégként mindkét találkozónkat megnyertük. A járási rangadót Nagymegyeren 3:2 arányban, Párkányban, a termálosok párbaján 2:1 arányú győzelmünk került a krónikába. Egyébként jól alakult a sorsolásunk” – fogalmazott Renczés Gábor, aki szerint teljesen beleillenek a kisvárosok és nagyközségek csapatainak színvonalas bajnokságába. „Mi ide tartozunk. Szerves része lettünk az V. ligának. Infrastruktúránk színvonala, játékoskeretünk ereje alapján teljes joggal. Most jön a neheze. Ipolyságra látogatunk, búcsúi hangulatban nehéz meccsre számítok. Majd az éllovas Báb csapatát fogadjuk, később Nádszegen és Egyházkarcsán lépünk pályára. A nyár a fesztiválok, a falunapok, az utazások időszaka. Nagyban rányomja bélyegét a felkészülésre, az idénykezdésre. Mi ezt túléltük, szeptemberben vége az őrületnek. Úgy tartom: nagy baj már nem lehet, innen csak felfelé vezet az út. A jelenlegi helyezésünket nem szabad túlértékelni. Én akkor lennék elégedett, ha az őszi idény végén magunk mögé utasítanánk a tabellán Egyházkarcsát” – állította magasra a mércét, latolgatta a folytatás esélyeit a nyárasdiak szakvezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?