Ne játsszunk a tűzzel!

Fű jeligére: „Miért nem teszik szabadon vásárolhatóvá nálunk is a marihuánát? Úgy tudom, hogy Hollandiában ezt nyíltan lehet venni. Különben is, ha az összes többi drogot lehetne kapni, akkor valószínű, senkinek sem kellene, mert csak az kell mindenkinek, ami tiltott. Középsulis vagyok és nincs olyan árú, amit nem tudnék beszerezni, ha kell valakinek, és szerintem ebben van az izgalom, na meg abban, hogy utána elszívok egyet.”

Rosszul teszi, amit tesz. A társadalom azért nem legalizál bizonyos drogokat (az alkoholt, a dohányt, a kávét legalizálta), mert rájuk viszonylag gyorsan alakul ki függőség, ami nagymértékben befolyásolja az idegrendszert, és nagy hatékonysággal roncsolja a szervezet szöveteit. A kábítószer hatását a gondolkodásra és viselkedésre egy ősi perzsa anekdota jól szemlélteti: „Éjjel három vándor érkezik a városkapuhoz, mely be van zárva. Az ópiumszívó azt mondja: Feküdjünk itt le a földre, csavarjuk be magunkat a pokrócunkba. Reggel kinyitják a kaput, és bemegyünk. Az alkoholista ordítva mondja: Csak nem fogunk itt kint éjszakázni! Betörjük a kaput, gyertek! A hasisélvező unottan szól: Minek betörni? Menjünk a kulcslyukon át, elég tágas hármunknak, még a tevéket is bevihetjük.” Visszatérve a marihuánára, amerikai kutatások igazolták, hogy a 12-24 éves drogosoknál az első, az ún. belépő drog szinte kizárólag a marihuána volt, ami bizonyos idő után már nem volt elég „hatékony”, ezért tértek át a „keményebb” variációkra. Nem beszélve arról, hogy Hollandiában sem érték el a várt eredményt a marihuána legalizálásával. Fiatalember, inkább igyekezzen tanulmányi területen izgalmakat, sikerélményeket szerezni önmagának, ne a drogok beszerzése körül, meglátja, megéri! Ha nem megy, akkor pedig keressen fel egy pszichológust.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?