Ne hagyjuk a takarítást sem az utolsó pillanatra

Az ünnepi előkészületek, tennivalók közepette nem feledkezhetünk meg a takarításról. Hiába érezzük, hogy fogytán az energiánk, szükség van az esőáztatta, poros ablakok lemosására, a könyvespolcok, szekrények portalanítására, a fürdőszoba felfrissítésére vagy akár az ünnepi étkészlet csillogóvá tételére.

Az ünnepi előkészületek, tennivalók közepette nem feledkezhetünk meg a takarításról. Hiába érezzük, hogy fogytán az energiánk, szükség van az esőáztatta, poros ablakok lemosására, a könyvespolcok, szekrények portalanítására, a fürdőszoba felfrissítésére vagy akár az ünnepi étkészlet csillogóvá tételére.

Némi irigységgel hallgattam egy ismerősömet, aki meggyőződéssel állította, kedvenc időtöltése a takarítás, és a sokfajta tevékenységből leginkább az ablakmosást szereti. Rendszeresen, vagyis gyakran pucolja emeletes házának üvegezett részeit anélkül, hogy erre a felesége kérné. Persze, nehéz elhinni, hogy orvos létére inkább takarít, mint „matat” betegei belsejében, de ugye, ízlések és pofonok... Töredelmesen bevallom, a takarítás nem tartozik a kedvteléseim közé. De mert szeretem a tiszta lakás illatát, naponta port törlök, és heti rendszerességgel (az ablakok kivételével) a lakást végignyalatom családom tagjaival. A porszívózás és az ablakmosás örömeiről azért mondtam le, mert a por árt az asztmámnak, ugyanakkor kiszédülhetnék a nyolcadik emeletről. Nem maradok ki az élvezetekből én sem, önként vállaltam a fürdőszoba, az illemhely és a konyha karbantartását, valamint a legmegfelelőbb tisztítószerek beszerzését. Az utóbbi hónapok legjobb választéka a szórófejes flakonban árusított Clin NanoProtect ablaktisztító. A férjem kedvence lett rendhagyó hatása miatt. Míg eddig az ablaktisztító szer talán két-három esőzés erejéig védte az üvegfelületeket a por rárakódásától, az új készítmény tartósabb filmbevonatot képez, s az ablakok két hónapig is tisztának látszanak.

A mosogatás sem valami lélekemelő tevékenység, előfordul, hogy a családi ebédek örömét kissé elhomályosítja a tornyosuló edények látványa. Szerencsére, akkora a jó minőségű és hatékony mosogatószerek választéka, hogy az edények elmosása gyerekjáték ott is, ahol a konyhából hiányzik a mosogatógép. Mint az én, már csak háromfősre zsugorodott háztartásomban. Ezzel a kis számmal indokolja a férjem, miért nincs szükségem erre a háztartási segédeszközre, holott gyakran igencsak kicsinek bizonyul a konyhaasztalunk. Tény, hogy a folyékony Pur Gel szerrel szinte öröm a mosogatás. Zsíroldó hatása mellett a poharak cseppmentes száradását, csillogását is értékelni lehet. A budapesti KERMI minőségellenőrei szerint a kiváló hatékonyság a mosogatószerben található koncentrált ecetnek is köszönhető. Nem mellékes az illata sem, az alma- és citromaroma mellett újdonság a rózsaszín grépfrút illatú folyékony mosogató.

A fürdőszoba és az illemhely tisztán tartása elképzelhetetlen a valamikor használatos szerekkel. Amióta ezek választéka is kibővült, nem okoz gondot a házi vécésnéni-szerep. A vízkő eltávolítása sem nehéz, hiszen a két tartályból álló Bref Duo WC-gél egyedül végzi el a szükséges teendőket. Az egyik tartályban levő szer a szennyeződéseket tünteti el, a másikban levő a makacs vízkőlerakódások, rozsdafoltok eltávolítását segíti. A finom, tartós illat pedig a kiváló összhatást erősíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?