Nagyszombat megye legjobb iskolája

A dunaszerdahelyi Vidék- fejlesztési Szakközépiskola volt tavaly a legjobb középis- kola Nagyszombat megyében.A Szak- és munkaerő piaci képzés projekt keretében végzett felmérésből kiderül, hogy az iskoláknak fejleszteniük kell az imázsukat.Az Állami Szakképzési Intézet (SIOV) a svájci EHB-val több

A dunaszerdahelyi Vidék- fejlesztési Szakközépiskola volt tavaly a legjobb középis- kola Nagyszombat megyében.

A Szak- és munkaerő piaci képzés projekt keretében végzett felmérésből kiderül, hogy az iskoláknak fejleszteniük kell az imázsukat.

Az Állami Szakképzési Intézet (SIOV) a svájci EHB-val több éve foglalkozik a középiskolák helyzetével és a végzősök munkalehetőségeivel. A decemberben végzett felmérésen azt vizsgálták, a vállalkozók miként tekintenek egy-egy középiskolára. Kétezer munkaadó válaszai alapján állították sorrendbe a megyék középiskoláit. Az iskolákat tizennégy paraméter alapján rangsorolták. Megvizsgálták, hogy a megyében a megkérdezettek ismerik-e a középiskolát, figyelembe vették a végzősök elhelyezkedését és az iskola hírét. Az is mérvadó volt, milyen az iskolák felszereltsége, a végzősök felkészültsége és az intézmény lépést tart-e a fejlődéssel. Nagyszombat megyében dunaszerdahelyi járásbeli iskolák állnak a dobogón. A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola 65,8 százalékos eredménnyel az első, a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia 62,4 százalékkal a megye második legjobb középiskolája. Szabó László, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola igazgatója lapunknak elmondta, örülnek, hogy a felmérésben a szülők véleményét is megkérdezték, és így került első helyre a dunaszerdahelyi intézmény. „Iskolánk hatvanéves múltjának köszönhetően ismertek vagyunk. Korábban is a legjobbak között tartottak számon bennünket. Igyekszünk megfelelni ennek a kihívásnak és továbbra is színvonalas oktatást nyújtani a diákjainknak” – közölte az igazgató. Az iskolában kiemelt helyet foglal el a szaktantárgyak elméleti és gyakorlati oktatása. „Ez azért fontos, hogy a diák használható tudást szerezzen. 45 céggel van szerződésünk, ahova a diákjaink gyakorlatra járnak. Jó kapcsolatot ápolunk a munkaadókkal” – moondta Szabó László.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?