Nagy-Britannia – újra a csúcson a Király

Elvis Presley slágerei, több mint huszonhét évvel a rock and roll királyának halála után is felkapaszkodtak a lista élére. Az 1957-es Jailhouse Rock című slágerét a dupla A oldalas One Night / I Got Stung című kislemeze váltotta az összesítés csúcsán.

Elvis Presley slágerei, több mint huszonhét évvel a rock and roll királyának halála után is felkapaszkodtak a lista élére. Az 1957-es Jailhouse Rock című slágerét a dupla A oldalas One Night / I Got Stung című kislemeze váltotta az összesítés csúcsán. Elvis kiadója Európában még egyszer megjelenteti a nagy slágereket, mielőtt letelne az ötven év, ami után már sok országban nem kell jogdíjat fizetni. Tavaly nyáron indult el a kiadás. Július ötödikén volt ötven éve, hogy a sztár felvette a Memphis-i Sun Studioban a debütáló dalát, a That’s All Right címűt, ennek tiszteletére kiadták, és a lista harmadik helyére került vele. Érdekesség, hogy a dal Angliában ezt megelőzően sosem került forgalomba, csak a feketepiacon lehetett hozzájutni.

A Király One Night / I Got Stung című kislemezéből mindössze harmincezer fogyott el egy hét alatt, ami minden idők egyik leggyengébb eredménye egy épp listavezető szerzeménytől. Az Official UK Charts Company szóvivője közölte, hogy a nem túl impozáns eredmény várható volt, mivel január a leggyengébb hónap a lemezpiacon.

A nagylemezek összesítését szintén tengerentúliak uralják. A veterán New Order 2001-ben tért viszsza a Get Ready című albummal, de a tagok inkább nem szerepeltek a klipjeikben, hogy lestrapált kinézetükkel ne rémisszék el továbbra is fiatalos hangzású zenéjüktől a potenciális rajongókat. A Crystal című dal videójában egy fiatalokból álló zenekar játszott, a Las Vegasból származó The Killers. Ez volt a fiúk pályafutásának első fontos állomása. Hot Fuss című lemezük sokkal népszerűbb az Egyesült Királyságban, mint Amerikában, ami azzal magyarázható, hogy nyolcvanas évekbeli angol előadók zenéje inspirálta őket. Természetesen a New Order volt rájuk a legnagyobb hatással. (péjé, e)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?