MIT TEGYÜNK, ÉS MIT NE OKTÓBER 28. ÉS NOVEMBER 3. KÖZÖTT

Október 28., 29.
A Halak befolyásolja a talpat, a járást, a nyirokrendszert. Ezekben a napokban sok jót tehet szervezete érdekében. Egész testét masszírozza meg! A testápolóval vagy olajjal végzett masszázs megerősíti a szöveteket, és stimulálja a nyirokrendszert.

Október 28., 29.

A Halak befolyásolja a talpat, a járást, a nyirokrendszert. Ezekben a napokban sok jót tehet szervezete érdekében. Egész testét masszírozza meg! A testápolóval vagy olajjal végzett masszázs megerősíti a szöveteket, és stimulálja a nyirokrendszert. Azokban a testrészekben, ahol rossz a vérkeringés, felgyülemlenek a melléktermékek, a mérgek. Ezért fontos a vérkeringés serkentése mozgással, masszázszsal. Szenteljen minél nagyobb figyelmet a talpaknak, ahol az akupresszúrás pontok végződnek, és amelyek összeköttetésben vannak a belső szervekkel. A hüvelykujjával nyomogassa a talpát, és folyamatosan fokozza a nyomást. Rendszeres talp- és testmasszázs, szauna, hideg-meleg zuhany, ez a legjobb, amit a Halak idejében tehet. Ha csak nem muszáj, ne mossa meg a haját (korpa képződik), ne is vágja le (ritkul). Minden, amit a szervezet befogad, intenzívebben hat, a cigaretta, a kávé, az alkohol, a gyógyszerek is, ezért próbálja meg kerülni őket. A víz jellegű Halak a levélre van hatással. Öntözze a növényeket. A tizenegyedik holdtölte előtt három nappal levágott ágak vagy virágok hosszabb ideig élnek.Október 30., 31.

A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. Fejfájás esetén kortyolgasson forró mentateát (édesítheti mézzel) és sétáljon egy jót a friss levegőn. Ha teheti, ne foglalkozzon bonyolult ügyekkel. Korlátozza a kávé- (helyettesítse meltával) és a csokoládéfogyasztást, igyon meg egy nagy pohár citromos vizet. Ha van rá módja, válasszon nyugodt programot. Az állatöv minden jegye összefüggésben áll a négy elem valamelyikével – a tűzzel, a földdel, a levegővel és a vízzel. E négy elem alapján a görög filozófia négy emberi jellemet különböztet meg. A tűz a kolerikus, a föld a melankolikus, a levegő a szangvinikus, a víz a flegmatikus. A Kos az Oroszlánhoz és a Nyilashoz hasonlóan tüzes jegy. A tűz energiája a kolerikus jellemhez tartozik – energikus, intuitív és szenvedélyes. Nagy a fantáziája, szeret a figyelem központjában lenni, gyakran csak saját magára figyel, hajlamos a kíméletlenségre. A kolerikus tüzét könnyen el lehet oltani a vízzel vagy a földdel. Meg kellene tanulnia mérsékelni az energiáját, az érzékenységet és a felelősséget. Takarítsa be a késői gyümölcsöket, takarja be földdel a málnatöveket. Szedje össze a diót, tisztítsa meg a külső burkától, és szárítsa ki alaposan.November 1., 2.

A Bika befolyásolja a szaglást, az ízlelést, a nyakat, a torkot, a tarkót és a vállat. Ne terhelje meg ezeket a testrészeket, ne erőltesse meg a hangszálait. Öblögesse a torkát, igyon rekedtség elleni teát. Lazítsa el a nyakszirtjét: lassan körözzön jobbra, majd balra, hajlítsa fejét előre-hátra. Igyon mézes-citromos teát. Védje magát a zajtól és a huzattól. November 1-jén 6 óra 41 perckor holdtölte van, használja ki ezt a holdfázist szervezete méregtelenítésére, testsúlya szabályozására, böjtre. Telihold idején a Föld a Hold és a Nap között van. Az egyik oldalról a Hold, a másik oldalról a Nap vonzereje hat rá, ezért ellentétes hatásnak van kitéve. A szervezetet elárasztják az ellentétes energiák, mindenkinek a lelki és fizikai állapotán múlik, hogyan birkózik meg ezekkel. Az állatok is nyugtalanul viselkednek. A Bika föld jellegű állatövi jegy (a Szűz és a Kos is), a melankólia jellemzi. A melankolikus lassú, de gondolkodása intenzív, alaposan átgondol mindent, mielőtt határoz. Mindenben rendszert keres. Gyakran önsanyargató, inkább félreáll, hogy ne nézzék ostobának, ne váljék nevetség tárgyává.November 3.

Az Ikrek hatással van a tüdőre, a légcsőre, a légzésre, a fel- és az alkarra. Tudatosítsuk, hogy lélegzünk. A helyes légzés frissíti a gondolkodást, és javítja a közérzetet. A levegő jellegű Ikrek befolyásolja a virágot. Most kell betakarítani a késői zöldséget, a kelbimbót és a kelt a lehető legtovább hagyjuk kint a kertben. Fenyőággal, szalmával, falevelekkel borítsuk be őket, akárcsak a kényesebb sziklakerti növényeket. A virágtartóban levő növényeket be kell vinni áttelelni.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?