MIT TEGYÜNK, ÉS MIT NE NOVEMBER 11. ÉS 17. KÖZÖTT

November 11.
A Szűz befolyásolja a hasnyálmirigyet, a vékony- és a vastagbelet, és az emésztést. Az óramutató járásának megfelelően finoman masszírozza át a hasát. Serkentse vastagbelének működését, mégpedig egy pohár langyos vízzel.

November 11.

A Szűz befolyásolja a hasnyálmirigyet, a vékony- és a vastagbelet, és az emésztést. Az óramutató járásának megfelelően finoman masszírozza át a hasát. Serkentse vastagbelének működését, mégpedig egy pohár langyos vízzel. Facsarjon bele citromot – egyensúlyba állítja a gyomrot és a bélflórát, aktiválja az immunrendszert, serkenti a májat a mérgek kiválasztására a szervezetből, valamint segít összpontosítani. Sózzon kevesebbet, ne egyen zsíros és sült ételeket. Földközel van, tehát ez a nap nem alkalmas a földdel és a növényekkel való munkára.

November 12., 13.

A Mérleg hatással van a vesére, a vértisztulásra és a testnedvek egyensúlyára. Serkentse veséi működését megfelelő mennyiségű folyadékkal és meleggel. Ebben az időszakban a legjobb gyenge gyógynövényteákat iszogatni. A vese aktív fázisa 17 és 19 óra közé esik. Ilyenkor ne terhelje túl a veséjét. Folyadékot vesztünk a légzéssel és az izzadással is (kb. 1/2 liter). A vesék működésével összefügg a mellékvese működése és a stresszgátló hormon képzése. Az életerő elvesztésének érzése, derék- és térdfájás, fülzúgás, rossz alvás – ez mind a stressz hatása lehet. Ezekben a napokban a fürdőt hideg zuhannyal fejezze be, az erek összehúzódnak, és nyomják a vért a belső szervekbe. Ezután bújjon meleg fürdőköpenybe. Az asztrológia szerint a Mérleg jegyhez a partneri és a személyi problémák kapcsolódnak. Ez az időszak alkalmas a takarításra. Itt az ideje a karácsonyi nagytakarításnak is. Jól lehet ablakot mosni, a szekrényekben, a spájzban, a garázsban takarítani. Az előkészített gödrökbe ültessen rózsát és virághagymákat. A fatörzseket és a vastagabb ágakat tisztítsa meg a mohától és a zuzmótól, mert ebben telelnek át a kártevők.November 14., 15.

A Skorpió befolyásolja a nemi szervek működését és a kiválasztást. Jó hatással van az ülőfürdő, melyet gyógyfüvekből készítünk el. Megfázás esetén vese- és petefészek-gyulladás fenyeget. A kiválasztást elősegítik a rostban gazdag élelmiszerek és az elegendő mennyiségben fogyasztott folyadék. November 15-én 7 óra 40 perckor a Hold a Nap elé kerül, újhold van, tehát megfelelő idő a diéta, a böjt vagy a koplalás elkezdésére. Tartson tisztító kúrát borszőlő fogyasztásával (korlátozás nélkül eheti). Ha újholdkor tartja, nagyobb a hatása. A Nap és a Skorpió együttállásakor született emberek számára ez az újhold kiváltképp fontos, belső dialógussal egybekötött böjtöt kellene tartaniuk, el kellene gondolkodniuk önmagukról, életük minőségéről, céljaikról. Ha az időjárás engedi, ültessen lomblevelű díszcserjéket: bangitát, borbolyát, cserszömörcét, galagonyát, tamariskát. Tűlevelűeket ilyenkor már inkább ne ültessünk.November 16., 17.

A Nyilas a combokra, a keresztcsontra és a mozgáskészségre fejti ki hatását. Ezek a napok kedvezőek a szaunázásra. A tornázás, az úszás és a masszázs fellazítja az izmokat, az ízületeket, de nem szabad semmit túlzásba vinni. A növekvő Nyilasban végzett masszázs erősíti és regenerálja az izmokat. A hatása hosszan tartó. Ha túlsúlyproblémái vannak, ellenőrizze magát, mert épp ezekben a napokban, ha többet eszik a kelleténél, az a combon és a csípőn mutatkozik majd meg. Ezek a napok alkalmasak süteménysütésre. A tésztát jól el lehet dolgozni, a sütemény sokáig eláll. A fagykár ellen biztosítsa a félcserjés őszibarackot: az alsó ágakat takarja be földdel. Ha megfagy a korona, tavasszal a védőréteg eltávolítása után az alsó ágakból újból kihajt. Ezért jó nagyon alacsonyról elágaztatni a koronát.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?