MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE MÁRCIUS 24. ÉS 30. KÖZÖTT

Március 24.
A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. Reggel mosakodjon meg derékig hideg vízzel. Ha gyomorsavtúltengése van, óránként egyen kétszersültet, felszívja a savfölösleget. Igyon kamillateát. Ne szellőztesse az ágyneműt.

Március 24.

A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. Reggel mosakodjon meg derékig hideg vízzel. Ha gyomorsavtúltengése van, óránként egyen kétszersültet, felszívja a savfölösleget. Igyon kamillateát. Ne szellőztesse az ágyneműt. A vízjellegű Rák a levélre van hatással. Öntözze a növényeket. Folytassa a leveles zöldségek (saláta, spenót, káposzta), a karfiol és az egynyáriak veteményezését.

Március 25., 26.

Az Oroszlán hatással van a szívre és a vérkeringésre. Egyen nagyobb mennyiségű friss gyümölcsöt, zöldséget (a vitaminok erősítik az elernyedt kötőszöveteket, szilárdítják az erek falát, szinten tartják a koleszterint) és fokhagymát (lassítja a pulzust és csökkenti a vérnyomást). A szív energiája 11 és 13 óra között a legerősebb, ilyenkor ne igyon kávét. Vágja le a hajszálai végét, tojássárgájából, olívaolajból és citromból készítsen hajpakolást. Nevessen, meghosszabbítja az életét. A tűz jellegű Oroszlán a termésre van hatással. Forgassa meg az ágyások talaját (a gyomnövények magjai kezdenek feléledni), fogyatkozó Bakban (április 4–5.) ismételje meg az ásást, majd harmadszor is fogyó Holdnál bármikor. Ültessen gyümölcsfákat, vessen fűmagot. Az Oroszlánban elvetett fűmagból lesz a legszebb pázsit. Üvegházba, fóliasátorba ültessen paradicsomot, uborkát, paprikát, articsókát, padlizsánt (szabad földbe csak fagyosszentek után). Tüzes jegyekben ügyeljen arra, hogy a növények elegendő vízhez jussanak.

Március 27., 28.

A Szűz hatással van a hasnyálmirigyre, a vékony- és a vastagbélre, valamint az emésztésre. Csütörtökön 19 óra 25 perckor holdtölte van, vagyis egy újabb megfelelő nap a böjt elkezdésére. Egyen nyers savanyú káposztát – gazdag vitaminokban, ásványi sókban és nyomelemekben. Hatással van az emésztésre, befolyásolja a bélbaktériumok fejlődését, melyek hatására lebomlanak a mérgek, és ezáltal a vérbe kevesebb káros anyag kerül. További előnye, hogy 100 gramm savanyú káposztában csak 17 kilokalória van. A föld jellegű Szűz a gyökérre van hatással. Március 27-én ne veteményezzen, 28-án földközel van, ne dolgozzon a földdel és a növényekkel.

Március 29., 30.

A Mérleg hatással van a vesére, a vér tisztulására és a testnedvek egyensúlyára. A vese aktív fázisa 17 és 19 óra között van. Töltse fel a szervezetét vízzel, hogy a vesék tisztítsák a vért, a szervek és a szövetek működjenek. Az utóbbi időben egyes tudósok véleménye megváltozott a sóról. Eddig azt mondták, hogy a só köti a szervezetben a vizet, azzal szűkülnek az erek, aminek eredménye a magas vérnyomás. Most azt mondják, hogy a sóra a szervezet nagyobb szomjjal reagál, ami kényszerít bennünket többet inni. A vesék a több folyadék hatására intenzívebben dolgoznak, ezzel serkentik a vérkeringést. A só pedig néhány óra múlva távozik a szervezetből. Tehát sózzunk, de azért mértékkel. Aludjon és pihenjen eleget, sétáljon a friss levegőn. A levegő jellegű Mérleg a virágra van hatással. Március 29-én kezelje a pázsitot – trágyázza meg komposzt vagy tápszer szétszórásával. Nagyszombaton, ami idén március 30-ára esik, elődeink nem ültettek és nem vetettek.

Kellemes húsvéti ünnepeket, s a természettel való harmóniát kívánva elköszön:

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?