MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE MÁRCIUS 17. ÉS 23. KÖZÖTT

Március 17.
A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. Március 25-én áttérünk a nyári időszámításra. Sokat nevessen, a nevetés hatására ötször annyi oxigén jut az agyba, mint a normális légzésnél. A test ellazul, az izmok aktiválódnak, felgyorsul a vérkeringés.

Március 17.

A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. Március 25-én áttérünk a nyári időszámításra. Sokat nevessen, a nevetés hatására ötször annyi oxigén jut az agyba, mint a normális légzésnél. A test ellazul, az izmok aktiválódnak, felgyorsul a vérkeringés. Végezzen szemgyakorlatokat – szemével írjon le fekvő nyolcasokat és m betűket. Ujjbegyeivel masszírozza meg a fejbőrét. Március 18., 19.

A Bika hatással van a torokra, a mandulára, a szaglásra, az ízlelésre, a tarkóra és a vállra. A merev nyak befolyásolja az egyensúlyt, fejfájást okoz, esetleg ronthatja a látást. A nap folyamán többször is nyújtózkodjék ki, körkörös mozgással lazítsa el nyakszirtjét. Megelőzésképp végezzen toroköblítést sós vagy citromos vízzel, egyen fokhagymát. Nagyon jó a fokhagymás pirítós. Torokfájás esetén igyon mézes-citromos teát. Óvakodjék a hidegtől, kerülje a huzatos, zajos helyeket. A föld jellegű Bika a gyökérre hat. Kezdje a zeller hajtatását (16 oC-nál magasabb hőmérsékleten, különben virágba fut). Vesse el a sárgarépát és a hagymát (a dughagymát előtte tegye 30 fokos melegre, például fűtőtestre). Tisztítsa ki a sziklakertet, gyomláljon, porhanyósítsa az ágyások földjét.

Március 20., 21., 22.

Az Ikrek hatással van a tüdőre, a légcsőre, a légzésre, a felkarra és a kézre. Használjon édesköményt (teaként vagy a főzésnél), illóolajakat tartalmaz, és véd a légúti megbetegedésektől. A kézen és a lábon vannak bizonyos pontok, amelyek egyes testrészekhez kapcsolódnak. Hüvelykujjával felváltva masszírozza meg a tenyerét, az ujjbegyeit pedig felforrósodásig dörzsölje egymáshoz. Körkörös mozdulatokkal lazítsa el a csuklóját, a könyökét és a vállát. A helyes légzés frissíti a gondolkodást és javítja a közérzetet. Naponta háromszor-négyszer végezze el a következő gyakorlatot: egyenesedjék ki, a vállát húzza hátra, az orrán keresztül szívja be a levegőt, tizenkét másodpercre tartsa vissza, majd szájon keresztül lassan lélegezze ki. A kilégzés kétszer olyan hosszú legyen, mint a belégzés. Ha módja van rá, erdőben végezze a légzőgyakorlatokat. Március 20. a tavaszi napéjegyenlőség napja, vagyis a tavasz kezdete (ezen a napon ne veteményezzen). Március 22-én a Hold az első negyedbe ér (böjtre alkalmas időszak; ne feledkezzék meg a kellő mennyiségű folyadékról, hogy a káros anyagok távozhassanak a szervezetből). A levegő jellegű Ikrek befolyásolja a virágot. Vessen brokkolit és különböző egynyáriakat, valamint gyógynövényeket. A tőről osztható évelőket, amelyek nyáron virágoznak, ültesse szét. Adjon tápszert a virágzás serkentésére.

Március 23.

A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. A főzésnél használjon hagymát – olyan anyagokat tartalmaz, melyek megtámadják a baktériumokat. A gyomor 7 és 9 óra között, a lép és a hasnyálmirigy 11 óráig aktív. Ez az időszak alkalmas a kiadós reggelire, mert a gyomor üres, és jól el van látva vérrel. Korlátozza a zsíros ételek fogyasztását, mert fokozzák a gyomorsavképződést a belekben. A Rák vízjellegű állatövi jegy, ezért öntözze a szobanövényeket. Folytassa a leveles zöldségek, a karfiol és az egynyáriak veteményezését.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?