MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE JANUÁR 13. ÉS 19. KÖZÖTT

Január 13., 14.
sA Bak hatással van a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra. Tusoláskor a hideg és a meleg víz váltogatásával javul a vérkeringés és a szervek működése. Még az ágyban alaposan nyújtózkodjon ki, a fájó térdét kenegesse gyógykenőccsel.

Január 13., 14.

sA Bak hatással van a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra. Tusoláskor a hideg és a meleg víz váltogatásával javul a vérkeringés és a szervek működése. Még az ágyban alaposan nyújtózkodjon ki, a fájó térdét kenegesse gyógykenőccsel. A nap folyamán kortyolgasson gyógynövényteát (gyermekláncfű). Ezzel belső szerveit serkenti jobb működésre. Törődjön a bőrével. Vágja le a körmét (erősebb lesz, és nem fog törni), tisztítsa meg arcbőrét, és a testét kenje be testápolóval. Ha vékony szálú a haja, puha a körme, azt a kalcium hiánya okozza. Egyen mandulát, sötétzöld leveles zöldséget és halolajat (megtalálható a pisztrángban, a szardíniában, a lazacban, a makrélában és más zsíros halakban). Január 13-án 14 óra 29 perckor újhold van. Őseink szerint ebben az időszakban egészségünk érdekében böjtöt tartunk. Január 15., 16.

A Vízöntő hatással van a lábikrára, az alsó lábszárra, a bokára, a sarokra és a viszszerekre. Mozgassa bokában a lábát, és közben mélyen lélegezzen – megakadályozhatja az erek megduzzadását. Pihenjen felpolcolt lábbal. Ne álldogáljon egy helyben, sétáljon. Ha visszeres a lába, most viseljen gumiharisnyát. Este tusolja le a lábát hideg vízzel a talpától a combjáig. Fogyasszon kevesebb fehérjét, egyen fokhagymát, tökmagot (sok vasat, magnéziumot, cinket tartalmaznak), napraforgómagot. A cinknek fontos szerepe van az immunrendszer működésében, hiánya a gyerekeknél lassítja a növekedést és a nemi fejlődést. Igyon gyógyteákat. Január 17., 18., 19.

A Halak hatással van a talpra, a járásra és a nyirokrendszerre. Áztassa lábát jó meleg vízben. Tegyen a vízbe tengeri sót, citromot vagy gyógynövényfőzetet. Távolítsa el talpáról a megkeményedett bőrt. Finoman csavargassa lábujjait, masszírozza meg a talpát, ezzel serkentheti szervezete vérellátását. Mindkét talpán álljon egyenletesen, lassacskán vigye át a súlyát egyik lábáról a másikra. Képzelje el, hogy Önben is minden kiegyensúlyozódik. Ebben az időszakban nagyon fontos, hogy étrendjébe beiktassa a brokkolit. A legjobb nyersen fogyasztani, esetleg gőzben párolva. Minél sötétebb színű a brokkoli rózsája, annál több C-vitamint és béta-karotint (az A-vitamin növényi alakja), folsavat, vasat és káliumot tartalmaz. Ne mossa és ne vágja a haját.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?