Mit olvas Czinki Ferenc író?

<p>Nyáron jön el az időszak, amikor végre elkezdem olvasni az év eleje óta csak tornyosuló, egyre tornyosuló könyveket.&nbsp;</p>

Az erre kijelölt bizonytalan lábakkal rendelkező hokedlin tavaly majdnem az ablakpárkányig ért az építmény, idén szerencsére kevesebb könyv jött össze, nem mintha gyenge év lett volna, talán csak én voltam szorgalmasabb. Ugyan részben vagy egészében már olvastam Ferencz Mónika Hátam mögött dél, Tóth Kinga Holdvilágképűek és Zilahi Anna A bálna nem motívum című kötetét, de csak a nyári fesztiválszezonban, egészen pontosan a VOLT Irodalmi Sátrában sikerült begyűjtenem mindhárom példányt, dedikálva, így most leginkább ezeket hordom magamnál, és lapozgatom őket lépten-nyomon, mindenféle teraszokon, padokon, olykor sorszámot könyvjelzőként használva, gyötrelmes hivatalokban. Barlog Károly Kovács Istenke álmodik című regénye kézirat formájában már megfordult nálam, annál nagyobb öröm ezt a végül valóban szépre sikerült könyvtárgyat a kezembe fogni, és levinni magammal a strandra, hogy könnyű sörök mellett fogyasszam el, ez ugyanis a terv vele. A nyár persze mindig az újraolvasások időszaka is, J. D. Salingert pedig nem lehet elégszer elővenni, idén valószínűleg a Kilenc történet lesz soron, az Európa Kiadó varázslatos új borítójával. Az év egyik legjobban várt könyve számomra Németh Gábor Ez nem munka című prózakötete volt, és bizonyos szempontból maradt is, ugyanis mindössze tíz percig birtokolhattam, amikor egy székesfehérvári felolvasáson egy lelkes olvasó kikönyörögte tőlem az utolsó példányt is, hogy dedikáltathassa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?